Newsroom

Newsroom

Το Μαξίμου δεν «υπαγορεύει»… γράφει κυριολεκτικά τα ρεπορτάζ στα φιλοκυβερνητικά μέσα

Εντολή για επίθεση στον Τσίπρα στο «σκονάκι» που έστειλε το Μαξίμου και από απροσεξία δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα» και το Liberal. «Ντροπή»... η απάντηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

mme

Το Μαξίμου όχι μόνο υπαγορεύει αλλά γράφει και στην κυριολεξία τα ρεπορτάζ στα φιλοκυβερνητικά μέσα.

Και η αποκάλυψη έγινε από το ίδιο το «Πρώτο Θέμα»  αλλά και από το Liberal!

 Στα δυο δημοσιεύματα με το ρεπορτάζ για τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βγήκε στη δημοσιότητα και η γραπτή εντολή του Μαξίμου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΓΚΑΦΑ
Στο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» έχει βγει στη δημοσιότητα και η εντολή Μαξίμου να εστιάσουν σε επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα

Ο συντάκτης φαίνεται ότι μετέφερε με copy paste όλη την ενημέρωση από το Μαξίμου, χωρίς να προσέξει ότι μαζί δημοσίευσε και τις κατευθύνσεις του «διευθυντή» των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, ραδιοσταθμών, καναλιών και ιστοσελίδων.

 Έτσι, λοιπόν, από αυτή την απροσεξία, μάθαμε ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει για επίθεση στον Τσίπρα.

Γράφει συγκεκριμένα το «σκονάκι» από το Μαξίμου

«Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα.

Δίνουμε ξεχωριστή έμφαση σε αυτό διότι την ώρα της μεγάλης συστράτευσής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το γεγονός ότι επιλέγουν να στοχοποιούν τους επιστήμονες και ο Τσίπρας στοχοποιεί τον Τσιόδρα είναι απαράδεκτο

LIBERAL ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΚΑΦΑ
Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας LIBERAL με το σχετικό απόσπασμα από την εντολή Μαξίμου για επίθεση σε Τσίπρα

Ασφαλώς και ήταν ηλίου φαεινότερο ότι όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ελέω και του πακτωλού χρημάτων από τις δυο λίστες Πέτσα, παίρνουν τη γραμμή έτοιμη γραμμένη. Για πρώτη φορά, όμως, βγαίνει στη δημοσιότητα. Scripta manent! Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει!

Αδιάψευστος κριτής είναι και το σχετικό απόσπασμα από την εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο. Αναφέρεται στις επιθέσεις που δέχθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας και στη συνέχεια πηγαίνει σε άλλο θέμα. Η σχετική παράγραφος που δημοσιεύουν δυο φιλοκυβερνητικά μέσα, δεν αποτελεί μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Επίσης όπως διαπιστώνεται από τη δημοσίευση της επίσημης τοποθέτησης του Πρωθυπουργού από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αναφορές «περί.. Τσίπρα» απουσιάζουν. Δείτε αναλυτικά την Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας

Η νέα γκάφα της κυβέρνησης και των συμμάχων της, προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε: 

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος.

Ακόμα και σήμερα, με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία.

Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά.

Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.

Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς – για όλους μας – οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του».

Με πληροφορίες από avgi.gr

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…