Μαθητής ειδικού σχολείου πέθανε από κορονοϊό

Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ένας μαθητής που φοιτούσε σε ειδικό σχολείο της Αττικής.  

NewsRoom 05/03/2021 | 21:22

Η κυβερνητική παλινωδία και εμμονή να έχει ανοιχτά τα ειδικά σχολεία εν μέσω σφοδρής έξαρσης της πανδημίας, οδήγησε στο να χαθεί ένας μαθητής από κορονοϊό. Όπως αναφέρει τόσο το tvxs όσο και το alfavita.gr που επικοινώνησαν αντίστοιχα με  εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής ανέφεραν: «Δεν είναι δυνατόν μεσα σε αυτές τις συνθήκες να είναι τα ειδικά σχολεία ανοιχτά. Το υπουργείο αγνοεί τις ειδικές συνθήκες και ανάγκες δεν δέχεται να μας ακούσει. Ήδη χάσαμε εναν μαθητή».

Μάλιστα σε προηγούμενο ρεπορτάζ του tvxs.gr η προεδρος της Ομοσπονδίας Προσωπικού Ειδικών Σχολείων είχε δηλώσει:

«Τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά, την ώρα που είναι οι μοναδικοί χώροι που επιτρέπεται η μη χρήση μάσκας και εξυπηρετούν μαθητές που δεν μπορούν να τηρήσουν τις αποστάσεις. Δεχτήκαμε να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία για να μην επιβαρυνθούν τα παιδιά ψυχολογικά και οι οικογένειες μένοντας σπίτι, αλλά με την προϋπόθεση να γίνουν δεχτά τα όσα ζητάμε μήνες τώρα: εβδομαδιαία τεστ για το προσωπικό, γάντια και μάσκες, προσωπικό καθαριότητας και ειδικές ρυθμίσεις για τα ακατάλληλα σχολεία από την Ξάνθη έως το Περιστέρι.

Η πολιτεία δεν απαντά καν στις εκκλήσεις που κάνουμε μήνες τώρα. Είμαι σε σχολείο με πάνω από 200 παιδιά και πάνω από 100 εκπαιδευτικούς και ο ΕΟΔΥ δεν έχει έρθει μία φορά να μας κάνει τεστ. Οι εργαζόμενοι μας που πηγαίνουν τα παιδιά τουαλέτα και τα σιτίζουν, δεν μπορούν να εργάζονται με ένα ζευγάρι γάντια την ημέρα. Μιλάμε για στοιχειώδη πράγματα ζωτικής σημασίας. Έχουμε κάνει επανειλημμένα εκκλήσεις στο υπουργείο και την Ν. Κεραμέως και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».

Η Γ. Μπουλμέτη προσθέτει πως είναι ήδη αποδεκατισμένο το προσωπικό καθώς αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν πάρει άδεια ειδικού σκοπού για να φροντίσουν τα παιδιά τους από την ώρα που έκλεισαν τα δημοτικά σχολεία. «Οι εργαζόμενοι  που έχουμε μείνει είμαστε απροστάτευτοι. Αν κάποιος εργαζόμενος έχει συμπτώματα λέει να κάτσουμε σπίτι χωρίς να κάνει τεστ. Εμείς επιβαρυνόμαστε το ποσό γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει να προστατεύσουμε εργαζόμενους και μαθητές».

Τα Ειδικά Σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος της πανδημίας

Ανακοίνωση για την τραγική απώλεια εξέδωσε ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι «τα Ειδικά Σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος της πανδημίας, χωρίς τη λήψη πραγματικών προστατευτικών και προληπτικών μέτρων, παρά τις κραυγές απελπισίας εκπαιδευτικών, ΕΕΠ, ΕΒΠ  και γονέων».

Επιπλέον, τονίζει: «Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, σεβόμενος το βαρύ πένθος της οικογένειας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν θα ασκήσει καμιά μικρο-πολιτική κριτική, ούτε θα εκμεταλλευτεί  τη συγκυρία του τραγικού γεγονότος. Επιθυμούμε μόνο να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και να δηλώσουμε δημόσια ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους και είμαστε στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν».