Newsroom

Newsroom

Μαθητές καταγγέλλουν αστυνομική βία και πυροβολισμούς – διαψεύδει η αστυνομία

Για άγρια και αναίτια καταστολή της κατάληψής τους από άνδρες της αστυνομίας τους οποίους εμφανίζουν να πυροβόλησαν εναντίον τους τρεις…

1 49

Για άγρια και αναίτια καταστολή της κατάληψής τους από άνδρες της αστυνομίας τους οποίους εμφανίζουν να πυροβόλησαν εναντίον τους τρεις φορές, κάνουν λόγο μαθητές του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Καισαριανής και του Επαγγελματικού Λυκείου της ίδιας περιοχής.

Σύμφωνα με επιστολή τους που τις τελευταίες δύο ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, τρία περιπολικά εμφανίστηκαν το ξημέρωμα της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή προκειμένου να καταστείλουν τους μαθητές που εκείνη την ώρα έφθαναν στα σχολεία προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάληψη.

«Χωρίς να δεχτούν απειλές ή επίθεση, ο ένας από αυτούς πυροβόλησε τρεις φορές προς το μέρος των συμμαθητών μας, που προσπαθούσαν να διαφύγουν» αναφέρει η καταγγελία, ενώ στην ίδια επιστολή οι μαθητές ισχυρίζονται ότι: «οι υπόλοιποι (σ.σ. αστυνομικοί) εισέβαλαν στο προαύλιο του ΕΠΑΛ σημαδεύοντας τα κεφάλια των υπολοίπων από εμάς και εξαπέλυσαν βρισιές και απειλές».

Οι μαθητές καταγγέλλουν ακόμη ότι μεταφέρθηκαν δεμένοι με χειροπέδες στο Α.Τ. Καισαριανής, όπου έγινε εξακρίβωση στοιχείων, ενώ παρέμειναν μέχρι το πρωί, έγκλειστοι στα κρατητήρια, δίχως να τους έχουν αναλυθεί τα αίτια κράτησής τους.

Διαψεύδει η αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταγγελίες των μαθητών απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, βάσει της επίσημης εκδοχής της ΕΛ.ΑΣ., το ξημέρωμα της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου, γείτονας ο οποίος πίστεψε πως γίνεται διάρρηξη στα σχολεία, κάλεσε την Άμεση Δράση.

Στο σημείο κατέφθασαν δύο και όχι τρία περιπολικά, την ώρα που τέσσερις νεαροί επιχειρούσαν να περάσουν στον προαύλιο χώρο έναν καναπέ. Στο αίτημα των ανδρών της αστυνομίας να σταματήσουν, εκείνοι απάντησαν με ρίψη κροτίδων.

Οι τέσσερις νεαροί, δύο 18χρονοι, ένας 19χρονος κι ένας 20χρονος, προσήχθησαν πράγματι στο Α.Τ. της Καισαριανής για εξακρίβωση στοιχείων. Σύμφωνα με την αστυνομία, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από περίπου δύο ώρες, δίχως να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία. 

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα