Μαθήματα ελέγχου της ενημέρωσης από τον Άδωνη

Μαθήματα κυβερνητικής προπαγάνδας και ελέγχου της ενημέρωσης από  τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, που μόλις στριμωχτεί  αμέσως υπενθυμίζει ποιος είναι το «αφεντικό».  

Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που «μακιγιάρουν» επιμελώς καθημερινά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που ευνοήθηκαν από τη λίστα Πέτσα, φρόντισε να αποκαλύψει ο Άδωνης Γεωργιάδης απέναντι στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος στοιχειωδώς απηύθυνε απλά ερωτήματα στον υπουργό Ανάπτυξης. Ο Άδωνης, αφού ανακοίνωσε την ενόχλησή του για τον «προβληματισμό» του δημοσιογράφου, αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν Newsit και Mega έμεναν χωρίς διαφημίσεις!

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον στην κυβέρνηση στην ελάχιστη κριτική που δέχονται ακόμα και  από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Ειδικά όταν έχουν απέναντι τους τον  Άδωνη Γεωργιάδη που αδυνατεί να κρατήσει γενικά  τα προσχήματα, όταν στριμώχνεται τότε πέφτουν οι μάσκες και ζητάει  απόλυτη υποταγή από τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους σε εξαιρετικά απειλητικό, μάλιστα, τόνο. Για ακόμη μια φορά οι  μάσκες έπεσαν και δυστυχώς φάνηκαν οι εκβιαστικές απαιτήσεις που εγείρει η κυβέρνηση απέναντι στα Μέσα Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων φιλοξενήθηκε χθες, Πέμπτη, στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Εκεί ο Νίκος Ευαγγελάτος, του οποίου τα ΜΜΕ βρίσκονταν σε περίοπτη θέση στη λίστα Πέτσα, του απηύθυνε απλά, πολύ απλά, ερωτήματα, χωρίς επιθετική διάθεση.

Στο επίκεντρο ετέθη το ζήτημα του ανοίγματος των εποχικών καταστημάτων, για να προμηθευτούν οι καταναλωτές χριστουγεννιάτικα. Πρόκειται για μία απόφαση που έχει συζητηθεί και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής ρώτησε τον υπουργό εάν η απόφαση αυτή είχε τη συγκατάθεση των λοιμωξιολόγων. Κάπου εκεί ο Αδ. Γεωργιάδης, χωρίς να δείξει πως χάνει την ψυχραιμία του, είπε δημοσίως κάτι απίστευτο, αφήνοντας άναυδους τους πάντες (στο 05:02 του βίντεο) : «ακούστε, κύριε Ευαγγελάτο σας βλέπω πολύ προβληματισμένο, και ομολογώ ότι με φέρνει σε λίγο δύσκολη θέση αυτό από την πλευρά σας. Είστε άνθρωπος της αγοράς. Αν αύριο το Newsit μείνει χωρίς καμία διαφήμιση, και το Mega χωρίς καμία διαφήμιση. Και εσείς πρέπει να απολύσετε όλους τους εργαζομένους σας και να σας πάρει η τράπεζα το σπίτι, θα είχατε την ίδια επικριτική διάθεση στην τηλεόραση; Ένα λεπτό, να κάνουμε μία λογική συζήτηση, λογικών ανθρώπων».

Με λίγα λόγια ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε δημόσιο βήμα, αφού ανακοίνωσε την ενόχλησή του για το ερώτημα που του τέθηκε εν συνεχεία έσπευσε να βάλει στο κάδρο τις διαφημίσεις που λαμβάνουν η ιστοσελίδα Newsit και ο τηλεοπτικός σταθμός στον οποίο εργάζεται ο Ν. Ευαγγελάτος και ο οποίος τον φιλοξενούσε εκείνη τη στιγμή, με σαφές υπονοούμενο για τη λίστα Πέτσα.

Σε αυτό το σημείο, ο Νίκος Ευαγγελάτος εμφανώς αμήχανος, απλά έκανε ερωτήσεις σε ακόμα πιο χαλαρό ύφος στον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος, όπως θα δείτε και μόνοι σας, είχε τον απόλυτο έλεγχο της συζήτησης…

Αυτό για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία για τον λόγο ύπαρξης της λίστας Πέτσα και για τις επόμενες λίστες που θα ακολουθήσουν.

Άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον λόγο ύπαρξης των ΜΜΕ και τον θεμελιώδη ρόλο τους, αποτυπώθηκε στον σκανδαλώδη αποκλεισμό του Documento αλλά και του Koutipandoras.gr από την περιβόητη πλέον λίστα Πέτσα για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να προβληθούν δωρεάν από τα Μέσα Ενημέρωσης…

Παρακολουθήστε τη συζήτηση για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

 

 

Δείτε το βίντεο και από το Mega:

Πηγή: Documento

Καμπανάκι από Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλάει για πυρηνικά όπλα»

Καμπανάκι από Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλάει για πυρηνικά όπλα»

Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί ότι οι απειλές της Ρωσίας εγείρουν κίνδυνο «αποκάλυψης» για τον κόσμο