Μάθετε περισσότερα για πρωτοβουλία υπέρ ενός "ατομικού" αφορολόγητου ορίου

Η Ένωση Φορολογουμένων Ελλάδας, σε συνεργασία με το τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και το Σύλλογο Αποφοίτων…

aforologito

Η Ένωση Φορολογουμένων Ελλάδας, σε συνεργασία με το τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και το Σύλλογο Αποφοίτων του τμήματος, ξεκινά μία πρωτοποριακή προσπάθεια: τον κατ’ έτος επιστημονικό προσδιορισμό ενός ελάχιστου ορίου διαβίωσης, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται από την εφορία, τις τράπεζες και τα δικαστήρια, αλλά ακόμη και για τη χάραξη οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο της κίνησης αυτής, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου (11:00 πμ, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα) πραγματοποιείται ημερίδα με τίτλο: “Αφορολόγητος Οικογενειακός Προϋπολογισμός: Η συμβολή της οικιακής οικονομίας στον προσδιορισμό του ελάχιστου ορίου διαβίωσης”. Σ’ αυτή την πρώτη προσπάθεια, στόχος είναι να αποδειχθεί ότι το αφορολόγητο όριο ενός ατόμου ή μίας οικογένειας δεν μπορεί να είναι σταθερό, αλλά στον προσδιορισμό του θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη και αντικειμενικοί παράγοντες (π.χ. αριθμός παιδιών, τυχόν ασθένειες ή άλλα σοβαρά γεγονότα που επηρεάζουν τον φορολογούμενο).

Στην ημερίδα θα μιλήσουν μέλη της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας, αλλά και ειδικοί επιστήμονες του τμήματος. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος του www.koutipandoras.gr Γιάννης Συμεωνίδης. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει κι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

(Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής προς τους ενδιαφερόμενους φοιτητές).

12247100 1303415073018092 5916419249446184968 n

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη