Newsroom

Newsroom

Μάσκες δεν έχουν να κρυφτούν στο καρναβάλι ετούτο

Μέρα με τη μέρα μοιάζει απίθανο τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί έστω με επιφυλάξεις.

maskes4

Πέρα από την αύξηση των κρουσμάτων υπάρχει και ένας ακόμη λόγος. Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου οι μάσκες είναι αδύνατον να βρίσκονται στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο  επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, είχε προϊδεάσει γι’ αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ότι μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου ή σε δύο φάσεις.

Το μέτρο των 15 μαθητών είναι το μόνο που θα εξυπηρετούσε την ανάγκη για φυσική αραίωση. Σήμερα τα σχολεία αποφασίζεται να ανοίξουν χωρίς μέτρα. Με 25 και 27 μαθητές στην τάξη και με κοροϊδίες για τον μέσο όρο 17 από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το σοβαρό αυτό θέμα παραμένει ανοιχτό, δεδομένου ότι η φυσική αραίωση θέλει προσλήψεις καθηγητών και πρόσθετες σχολικές αίθουσες. Αυτά, όμως, για τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει άλλα συμφέροντα να εξυπηρετήσει θεωρούνται πεταμένα λεφτά. Αρκεί που ικανοποιεί την απαίτηση των σχολαρχών, οι οποίοι υπερηφανεύονται ότι χρηματοδότησαν τον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ. και θέλουν να εισπράξουν δίδακτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας είναι το μοναδικό μέτρο που επιβάλλεται. Τις μάσκες οφείλουν να προμηθεύσουν οι δήμοι, αλλά δηλώνουν ανέτοιμοι για τη διεξαγωγή διαγωνισμών για την προμήθειά τους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, εκτιμήθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι «θα έχει παραδοθεί μία μάσκα στην καλύτερη περίπτωση 8-10 Σεπτεμβρίου εφόσον δώσει την έγκριση του το Ελεγκτικό Συνέδριο άμεσα και εφόσον μας δώσουν την ποσότητα που ζητάμε οι προμηθευτές».

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ίσχυαν σε περίπτωση που είχε δημοσιευθεί χτες Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών. Κάτι τέτοιο, όμως, ακόμη δεν έχει γίνει. Μόλις χθες αργά το βράδυ δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η σχετική απόφαση που ελήφθη στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, την Τετάρτη 26/8.

Αναφορικά με τις μάσκες και την προμήθειά τους σοβαρά ερωτήματα προκάλεσε και η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, ότι θα απαιτηθούν 4 εκατ. μάσκες, για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των σχολείων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί με τιμή που κυμαίνεται στα 4,5 ευρώ ανά τεμάχιο, μέσα στις επόμενες ημέρες. Με ένα απλό πολλαπλασιασμό αυτό σημαίνει ότι τα 6,2 εκατ. ευρώ που διατίθενται από το υπουργείο Εσωτερικών δεν φτάνουν ούτε για τις μισές καθώς θα απαιτηθούν 18. εκατ. ευρώ.

Πηγή:independentnews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…