Μας δουλεύει ο Στέλιος Πέτσας: Την θεωρία του Καρλ Μαρξ εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία (video)

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτικές που πρότεινε και ο Κάρλ Μαρξ για την μείωση των οικονομικών ανισοτήτων και την αύξηση των μισθών 

5318542

Το θεωρητικό οπλοστάσιο του Μάρξ χρησιμοποίησε ο Στέλιος Πέτσας για να εξηγήσει τη πολιτική και θεωρητική λογική πίσω από τα κυβερνητικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να μειώσει τις ανισότητες στην κοινωνία. 

Η παραπάνω πρόταση δεν είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας, και το παρακάτω video δεν είναι προϊόν μοντάζ. 

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος προκειμένου να δικαιολογήσει την αδράνεια της κυβέρνηση όσον αφορά την απόφασή της να μην αυξήσει τους μισθούς -μέτρο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας- επικαλέστηκε τον Μάρξ.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση ακολουθεί ένα μαρξιστικό οικονομικό μοντέλο πολιτικής διότι εφαρμόζει ένα μείγμα μέτρων που στοχεύει στην μείωση της ανεργίας, γεγονός που οδηγεί στην έμμεση αύξηση των μισθών.

Όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας: «Πρώτον, ο Μαρξ και όλοι όσοι πιστεύανε σε αυτές τις θεωρίες λέγανε ότι μειώνεται η εισοδηματική ανισότητα ή τέλος πάντως θα βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, όταν μειώνεται ο εφεδρικός στρατός της ανεργίας. Και αυτό πετυχαίνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Μειώνοντας την ανεργία λοιπόν, εμμέσως υπάρχει μια πίεση για αύξηση των μισθών.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.