Μάρδας: Οι πρόωρες συντάξεις θα έπρεπε να έχουν κοπεί από το 2010

«Τα δυσάρεστα μέτρα που επιβάλλονται έχουν βραχυχρόνια ισχύ και θα απαλύνονται όσο η οικονομία γνωρίζει την απογείωση την οποία επιδιώκουμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, υπογραμμίζοντας πως το μέτρο για τις πρόωρες συντάξεις έπρεπε να έχει ληφθεί από το 2010.

575ec99b1dc524587c8b4939

Ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι από τα 100 δισ. ευρώ επενδύσεων που χρειάζεται η ελληνική οικονομία τα 20 δισ. θα προέλθουν από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Για τα υπόλοιπα 80 δισ όμως, είπε πως πρέπει να κινητοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια, κάτι που για να συμβεί χρειάζεται ανάκτηση της εμπιστοσύνης.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο συνέδριο «Χρηματοδότηση και Επιχειρηματικότητα» ο αναπληρωτής υπουργός, έχει κάνει παρουσιάσεις για την οικονομία σε περισσότερους από 105 επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού, στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Θέλησε δε να τονίσει ότι τα δυσάρεστα μέτρα που επιβάλλονται έχουν βραχυχρόνια ισχύ «και θα απαλύνονται όσο η οικονομία γνωρίζει την απογείωση την οποία επιδιώκουμε» ενώ εξέφρασε την άποψη ότι μέτρα όπως αυτό για τις πρόωρες συντάξεις έπρεπε να έχουν ληφθεί από το 2010 και όχι το 2016.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη