Newsroom

Newsroom

Μάρδας: Είπαμε "όχι" σε ομαδικές απολύσεις, μείωση συντάξεων και αύξηση ΦΠΑ

Οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις, τις συντάξεις και την αύξηση του ΦΠΑ φαίνονται να γίνονται…

mardas 1

Οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις, τις συντάξεις και την αύξηση του ΦΠΑ φαίνονται να γίνονται κατανοητές από την πλευρά των δανειστών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

«Δεν βλέπω να υπάρχει μια ιδιαίτερη κόντρα εκ μέρους του Brussels Group, είπαμε όχι σε ομαδικές απολύσεις, αυτό είναι το σημείο όπου υπάρχει μια συζήτηση ακόμα, όχι στη μείωση των συντάξεων και των ασφαλίσεων, και αυτό το πράγμα καταλαβαίνετε ότι είναι πάρα πολύ επώδυνο να γίνει. H θέση για μαζική αύξηση του ΦΠΑ σε ξενοδοχεία, σε φάρμακα, σε τρόφιμα και οτιδήποτε είναι το τρίτο σημείο αιχμής το οποίο δεν συζητάμε και το οποίο πάλι φαίνεται πως έγινε κατανοητό, και το τέταρτο σημείο είναι, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις έτσι όπως σε τελική ανάλυση γίνονταν με την προηγούμενη κυβέρνηση όπου βέβαια εκεί όπως γνωρίζετε έχω αρθρογραφήσει κατ’ επανάληψη θεωρώντας ότι δεν είχαμε ιδιωτικοποιήσεις αλλά ότι είχαμε δωροδοποιήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Τους πείσαμε ότι με τα μέτρα τα οποία προτείνουμε και τα οποία μπορούν να δώσουν ισοδύναμα αποτελέσματα δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε πια αυτό το θέμα», εξήγησε αναφορικά με τις συντάξεις.

Ο κ. Μάρδας δήλωσε ακόμα ότι το βράδυ στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας «θα ανακοινώσει όλα αυτά τα οποία θέλει να μάθει και ο ελληνικός λαός και η αντιπολίτευση στο βαθμό δηλαδή που η αντιπολίτευση δεν είναι ενημερωμένη, παρά το γεγονός ότι έχω την αίσθηση ότι σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούνε η ενημέρωση είναι επαρκής». Συμπλήρωσε πως σήμερα θα μάθει ο ελληνικός λαός τι λέει η ελληνική λίστα, «ποια είναι τα σημεία αιχμής τα οποία είπαμε ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε».

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…