Μάνδρα: «Γάζωσαν» τον Χρήστο Γιαλιά σε 30 δευτερόλεπτα (video)

Ανοιχτούς λογαριασμούς με πολλούς και επικίνδυνους ανθρώπους φαίνεται πως είχε ο επιχειρηματίας, Χρήστος Γιαλιάς, που δολοφονήθηκε στη Μάνδρα.

Μανδρα δολοφο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την μαφιόζική εκτέλεση του Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, η εκτέλεση φαίνεται να ήταν καλά μελετημένη με τους δράστες να παρακολουθήσαν αρκετές μέρες την περιοχή, κι έτσι είχαν βρει δρομολόγια προκειμένου να φύγουν από το σημείο της δολοφονίας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας προκύπτει ότι οι δράστες είχαν προχωρήσει στην χαρτογράφηση περιοχής κι είχαν διαλέξει χωματόδρομους για διαφυγή μέσα από το βουνό μετά την διάπραξη της δολοφονίας.

Μάλιστα οι  εκτελεστές του Χρήστου Γιαλιά επέλεξαν ως δρόμο διαφυγής ένα δασάκι δίπλα από το σημείο της εκτέλεσης, ώστε να αποφύγουν τις κάμερες ασφαλείας από παρακείμενα καταστήματα και σπίτια.

Η συνολική διάρκεια της εκτέλεσης του επιχειρηματία στην Μάνδρα ήταν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Στην Αλβανία στρέφονται οι έρευνες

Οι έρευνες των Αρχών, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Mega, επικεντρώνονται στην Αλβανία, καθώς ο 59χρονος φέρεται να είχε στενές επαγγελματικές σχέσεις με άτομα από τη συγκεκριμένη χώρα.

Σύμφωνα πάλι με το MEGA, αλβανικά Μέσα υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για εμπορία κρεάτων του επιχειρηματία στην Αλβανία. Παράλληλα, αφήνονται υπόνοιες για παράνομες δραστηριότητες, κυρίως στο εμπόριο τσιγάρων.

Την ίδια ώρα, τα αλβανικά μέσα συνδέουν τη δολοφονία Γιαλιά με μια άλλη εκτέλεση, στο Παλαιό Φάληρο, ενός 60χρονου στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η υπόθεση του 60χρονου αλλοδαπού είναι σκιώδης, καθώς δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους καθώς έβγαινε από το σπίτι του και οι Αρχές δεν έχουν οδηγηθεί ακόμα στην διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Ωστόσο, από την έρευνα των ελληνικών Αρχών για την δολοφονία του Παλαιού Φαλήρου δεν προέκυψε σχέση με τον επιχειρηματία από την Μάνδρα.

Επίσης έχει προκύψει, ότι το θύμα είχε συνέχεια και στην προσωπική του φρουρά άτομα αλλοδαπούς, με καταγωγή κυρίως από την Αλβανία ή τα Βαλκάνια. Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον δέκα κρυμμένα όπλα έχουν βρεθεί στο σπίτι του, για τα οποία δεν υπάρχουν άδειες. Ο ίδιος υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υπόθεση παράνομου εμπορίου όπλου, αλλά δεν είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Οι σχέσεις του με την Αλβανία

Ο επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Αλβανία. Οι δύο τελευταίες σύντροφοί του έχουν μάλιστα καταγωγή από εκεί.

Με τη δεύτερη έκαναν και ένα επιχειρηματικό άνοιγμα. Ο ίδιος απέκτησε μία φάρμα στη γειτονική χώρα, συνεργάτες και σε τακτά χρονικά διαστήματα μετέβαινε εκεί.

Τι απαντά πρώην συνεργάτης του

Ο Χρήστος Γιαλιάς παλαιότερα είχε μία μεταφορική εταιρεία και συνεργαζόταν για χρόνια με έναν άνθρωπο, ο οποίος μετά τη δολοφονία του βρέθηκε στο επίκεντρο.

Το περιβάλλον του πάντως ξεκαθαρίζει ότι «με το θύμα είχε πέντε χρόνια να μιλήσει και να συναντηθούν στην εταιρεία. Αν όμως το θύμα τον ζητούσε στο τηλέφωνο θα πήγαινε ή αν ο ίδιος τον καλούσε θα ερχόταν».

«Αν χρειαστούν τα παιδιά του θύματος τον συνεργάτη, θα είναι εκεί για αυτούς. Το ξέρουν πολύ καλά. Με το θύμα ήταν σαν αδέρφια παρά τη διαμάχη που έχουν γύρω από την εταιρεία. Το μόνο που διεκδικούσε ήταν το μερίδιο του. Όταν υπάρχει θύμα δεν γίνεται να επικεντρωνόμαστε σε μια προσωπική αντιδικία», σημειώνει.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…