Newsroom

Newsroom

«Μαλαματίνα»: Όργιο αυταρχισμού από την κυβέρνηση με ΜΑΤ και σύλληψη του προέδρου του σωματείου

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη του πρόεδρου του σωματείου της οινοποιΐας Γιάννη Φραγκίδη

Screenshot 1

Με καταστολή και τρομοκρατία προσπαθεί να αναχαιτίσει η κυβέρνηση τον αγώνα των εργαζομένων στην οινοποιία Μαλαματίνα, που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ισχυρή ήταν ακόμα μία μέρα, η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων κατέστησαν σαφές στις αστυνομικές δυνάμεις ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιάννης Φραγκίδης.

Σύμφωνα με το alterthess.gr, η σύλληψη του Γιάννη Φραγκίδη έγινε με εντολή εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης βίας, αν και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν συνέβη το παραμικρό. Αντίθετα, καταγγέλλεται ότι διευθυντικά στελέχη της εταιρείας προχώρησαν σε προκλήσεις με στόχο την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Εκτός από τον πρόεδρο του σωματείου, συνελήφθη και ο Γιάννης Νιβορλής, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας, όπως αναφέρει ο 902.gr.

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…