Newsroom

Newsroom

Mακρόνησος: Σώστε τη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;

Μπορώ να δεχτώ για οικονομία χώρου και χρόνου κάθε αντίθεση για την παρακάτω θεώρηση: Υπάρχει η καλή και η κακή Αριστερά στην Ελλάδα. Αυτοί που πουλήθηκαν κι αυτοί που παρέμειναν άγιοι.

574df0711dc524bf2e8b4825

Μπορώ να δεχτώ για οικονομία χώρου και χρόνου κάθε αντίθεση για την παρακάτω θεώρηση: Υπάρχει η καλή και η κακή Αριστερά στην Ελλάδα. Αυτοί που πουλήθηκαν κι αυτοί που παρέμειναν άγιοι.

Αυτοί που εκβιάστηκαν κι αυτοί που αύριο ή και μεθαύριο,(ποιος ξέρει, άλλωστε υπάρχουν μέρες που κρύβουν μέσα τους είκοσι χρόνια), θα εφορμήσουν και θα καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα.

Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να κατανοήσω, να δεχτώ και το χειρότερο να συγχωρήσω όλους εκείνους που κάνουν μούγκα απέναντι στην ιστορική μνήμη. Πολύ περισσότερο εκείνους που την έχουν κάνει διαχρονικό τους “φεούδο”.

Tο μόνο σίγουρο είναι πως και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με τυφλούς. Κυριολεκτικά και μη.

Μακρόνησος. Ένα από τα τελευταία “κουφάρια” διατήρησης της συλλογικής μνήμης. Το οποίο οι απέναντι τεχνηέντως θέλουν να εξαφανίσουν.

Ο ‘Άδωνις παλαιότερα έκανε παράτες με το γιο του Σκαλούμπακα για να θυμόνται οι νεότερες γενιές πως εκεί δεν έγινε τίποτα και απλά ήταν ένα στρατόπεδο.

Ένα βιβλιοπωλείο ή κάτι τέτοιο, είχε την πρωτότυπη ιδέα να κάνει μια εκδρομή στη Μακρόνησο και να οργανώσει “μενού εξορίστων”.

Όσο και να μοιάζουν παράταιρα όλα αυτά έχουν τη μακροπρόθεσμη στόχευση και αιτιολόγηση.

Φορείς, τοπικοί και μη, θέλουν να αξιοποιήσουν εδώ και χρόνια το χώρο με αποκλειστικό όφελος την εκμετάλλευση και το κέρδος. Ας είναι. Άλλωστε η λέξη κέρδος δεν πρόκειται να εξαφανιστεί αύριο από την αγορά και τις κοινωνο-οικονομικές σχέσεις.

Όμως η διαπόμπευση της ιστορικής μνήμης πονάει. Για κάποιους που είναι περισσότερο αριστεροί και για εμάς που είμαστε λιγότερο……………

Η Αριστερά κωφεύει.

Χρωστάμε χάρη και ευγνωμοσύνη στην αείμνηστη Μελίνα για το π.δ. του 1995 με βάση το οποίο καθορίστηκαν οι χρήσεις γης και οι περιορισμοί στη δόμηση.

Όμως έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα όλα είναι πιθανά.

Δεν είναι δυνατό από όποιον και από όπου πρέπει να μη γίνουν οι αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες για να σωθεί η Μακρόνησος. Να οργανωθούν καμπάνιες, να μαζευτούν υπογραφές, να διοργανωθούν συνεντεύξεις Τύπου για το θέμα.

Η να ακολουθηθούν δια της όποιας οδού τα παγκόσμια πρότυπα του Ρόμπιν και του Ελλις Αιλαντ, τα οποία κρίθηκαν από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και κανένας δεν μπορεί να τα πειράξει και να τα «βεβηλώσει».

« Υπάρχει όμως και μια δήθεν θεσμική παράμετρος που δείχνει την τραγικότητα της όλης υπόθεσης. Με βάση το ψήφισμα ΟΓ’’ της 14/10/1949,«περί μέτρων εθνικής αναμορφώσεως» σημειώνεται μεταξύ άλλων: -Συνίσταται αυτόνομος Οργανισμός αποτελών νομικόν πρόσωπον δημοσίου δικαίου, υπό την επωνυμίαν «Οργανισμός Αναμορφωτηρίων Μακρονήσου» με έδραν τας Αθήνας υπαγόμενος υπό την ανώτεραν εποπτείαν πενταμελούς συμβουλίου αποτελούμενον εκ των Υπουργών Δικαιοσύνης, Στρατιωτικών, Παιδείας, Δημοσίας Τάξεως, Τύπου και Πληροφοριών».

Μπαλτάς ακούει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr