Newsroom

Newsroom

Μακρόν – Λεπέν στον δεύτερο γύρο

Ο πρώην υπουργός Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν είναι οι δύο υποψήφιοι για τον β΄ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Στήριξη στον Μακρόν από τον κεντροδεξιό Φρανσουά Φιγιόν και ο κεντροαριστερό Μπενουά Αμόν ώστε να ηττηθεί η ακροδεξιά. Ο Ζαν-Λουκ Μελανσόν απέφυγε να εκφραστεί εν όψει του β' γύρου.

58fca8c01dc524603c8b4632

Οι πρώτες εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος 

Στο πρώτο exit poll προηγείται ο Εμανουέλ Μακρόν με 23,7% και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 21,7 %. Ισοπαλία Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν-Λουκ Μελανσόν με 19,5%

Στο δεύτερο exit poll, εκείνο της Sofres,  τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:Μακρόν: 23%, Λεπέν: 23%, Φιγιόν: 19%, Μελανσόν: 19%

Σύμφωνα με την Ipsos-Sopra Steria, οι ακριβείς πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα έχουν ως εξής: Εμανουέλ Μακρόν: 23,7%, Μαρίν Λεπέν: 21,9 %, Φρανσουά Φιγιόν: 19,7 %, Ζαν-Λουκ Μελανσόν : 19,2 %

Μελανσόν: Περιμένετε τα αποτελέσματα των μεγάλων πόλεων

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη ριζοσπαστική Αριστερά Ζαν-Λουκ Μελανσόν τόνισε ότι δεν δίνει βάση στα αποτελέσματα των εκτιμήσεων των εταιριών δημοσκοπήσεων και πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα των μεγάλων γαλλικών πόλεων δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί.

Φιγιόν: Θα στηρίξω τον Εμανουέλ Μακρόν

Τον κεντρώο Μακρόν δήλωσε ότι θα στηρίξει και ο κεντρωδεξιός Φρανσουά Φιγιόν. Καταφέρθηκε μάλιστα εμφανώς κατά της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, σημειώνοντας ότι “το Εθνικό Μέτωπο είναι γνωστό για τη μισαλλοδοξία του”. 

«Πρέπει να επιλέξουμε το προτιμότερο για τη χώρα μας. Η αποχή δεν βρίσκεται στα πολιτικά μου γονίδια, ειδικά όταν ένα εξτρεμιστικό κόμμα πλησιάζει στην εξουσία. Το Εθνικό Μέτωπο είναι γνωστό για τη βία και την έλλειψη ανοχής του στο διαφορετικό, το πρόγραμμά του θα οδηγούσε τη χώρα μας στη χρεοκοπία και σε ένα ευρωπαϊκό χάος” δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν.

Πρόσθεσε ότι “ι εξτρεμισμός δεν μπορεί παρά να φέρει δυστυχία και διαιρέσεις στη Γαλλία. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το ψηφίσει κανείς ενάντια στην Άκρα Δεξιά. Θα ψηφίσω υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν. Θεώρησα ότι ήταν καθήκον μου να σας το πω χωρίς περιστροφές, μένει σε σας να το εκτιμήσετε με βάση τη συνείδησή σας για το τι είναι καλύτερο για τη χώρα σας και τα παιδιά σας».

Στήριξη στον Μακρόν από τον Μανουέλ Βαλς

Την αναμενόμενη στήριξή του στον Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο ψήφισε και στον α’ γύρο, εξέφρασε ο σοσιαλιστής τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς. «Όλοι πρέπει να μετρήσουν τη βαρύτητα της στιγμής», τόνισε μέσω Twitter.

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του Φιγιόν κάνει ο αντιπρόεδρος της Λεπέν

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του κεντροδεξιού υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν έκανε ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό, να στηρίξουν στον β’ γύρο την Μαρίν Λεπέν.

«Πιθανόν να έχουν το αίσθημα ότι τους έκλεψαν αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Φιλιπό.

Μακρόν: Γυρίζουμε σελίδα

«Γυρίζουμε ξεκάθαρα σελίδα σήμερα στη γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φέρεται να προηγείται στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του αποτελέσματος.

Αντιπρόεδρος Ρεπουμπλικανών: Σκληρή ήττα, μας κόστισαν τα σκάνδαλα Φιγιόν

Είναι μια σκληρή ήττα, γιατί θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει αυτές τις εκλογές, δήλωσε ο Λοράν Βακιέζ, αντιπρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικανών. «Πληρώνουμε ακριβά τα σκάνδαλα. Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι οι ιδέες μας είναι πλειοψηφία στην χώρα μας», πρόσθεσε

Ραφαρέν: Όλοι οι δημοκράτες πρέπει να συνταχθούν πίσω από τον Μακρόν

Ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιερ Ραφαρέν τόνισε ότι η συμμετοχή της Μαρίν Λεπέν στον β’ γύρο είναι πολύ κακό νέο, ενώ κάλεσε όλους τους δημοκράτες να συνταχθούν με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Αμόν: Να αντιταχθούμε στην Άκρα Δεξιά, να συνταχθούμε με τον Μακρόν

Σε υποστήριξη του Εμανουέλ Μακρόν ενάντια στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν κάλεσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροαριστεράς Μπενουά Αμόν, πέμπτος – σύμφωνα με τα exit polls – στη μάχη για την προεδρία της χώρας



Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…