Μαχητές πεσμεργκά κατευθύνονται προς το Κομπάνι μέσω της Τουρκίας

Μαχητές από τις κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ ξεκίνησαν αεροπορικώς για την Τουρκία, με στόχο να περάσουν στη συνέχεια τη…

kobani 2

Μαχητές από τις κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ ξεκίνησαν αεροπορικώς για την Τουρκία, με στόχο να περάσουν στη συνέχεια τη συροτουρκική μεθόριο και να πάρουν μέρος στην υπεράσπιση του Κομπάνι από τους τζιχαντιστές. 

Η Τουρκία συμφώνησε τελικά να επιτρέψει τη διέλευση των κουρδικών δυνάμεων, ενώ η κυβέρνηση ανέφερε ότι θεωρεί πως στο Κομπάνι πρέπει να υπάρξει εμπλοκή των δυνάμεων της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης ή των Κούρδων του Ιράκ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στο Τwitter ο Χεμίν Χαουράμι, ανώτατο στέλεχος του «Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν» στο Ιράκ, ομάδα μαχητών αναχώρησε την Τρίτη από το αεροδρόμιο του Αρμπίλ με προορισμό την Τουρκία. 

Από εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα θα συνεχίσει οδικώς προς το Κομπάνι. H ομάδα έφτασε αργά το απόγευμα της Τρίτης στην Τουρκία πριν συνεχίσει την πορεία της.

Ο τούρκος πρωθυπυργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε σε συνέντευξή του στο BBC που μεταδόθηκε την Τρίτη ότι για τη διάσωση του Κομπάνι «χρειάζεται στρατιωτική επιχείρηση», αλλά τόνισε ότι αυτό δεν θα το κάνει μόνη της η Τουρκία.

«Αν ο τουρκικός στρατός παρέμβει στο Κομπάνι, είμαι σίγουρος πως θα επέκριναν την Τουρκία για παρέμβαση σε άλλη χώρα» σημείωσε ο κ Νταβούτογλου.

«Καθώς και άλλες χώρες δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν στρατεύματα, ο μόνος τρόπος να βοηθηθεί το Κομπάνι είναι να σταλούν στρατιωτικές δυνάμεις με ειρηνικό προσανατολισμό ή μετριοπαθείς δυνάμεις» είπε, λέγοντας «πως αυτές είναι οι πεσμεργκά και ο “Ελεύθερος Συριακός Στρατός”».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη