«Μαχαίρι» στο επίδομα των 534 ευρώ ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ο Κωστής Χατζηδάκης προαναγγέλλει το σταδιακό τέλος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ προς τους εργαζόμενους

NewsRoom 19/01/2021 | 23:41

Η κυβέρνηση  μετά τις επιδεινωμένες προβλέψεις για τα οικονομικά στοιχεία του 2020 αλλά και του πρώτου τριμήνου του 2021 και με  πρόσχημα το άνοιγμα της αγοράς, εξετάζει τον τρόπο περικοπής των ανερπαρκών μέτρων οικονομικής στήριξης.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένει ότι θα υπάρξει ύφεση πάνω από 11% για το πρώτο τρίμηνο,  και ένα  από τα ενδεχόμενα που εξετάζει είναι το σταδιακό τέλος των αναστολών συμβάσεων και της αποζημίωσης των 534 ευρώ προς τους εργαζόμενους που υπάγονται στο καθεστώς. Το συγκεκριμένο σενάριο επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα  με όσα αναφέρει το ΑΠΕ και η  σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην αγορά εργασίας, τόνισε ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια τους επόμενους μήνες ώστε η μετάβαση στην “εργασιακή κανονικότητα” (μετά την σταδιακή άρση των προστατευτικών μέτρων όπως οι αναστολές συμβάσεων) να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση.  

Σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή θα διαδραματίσουν και  τα ευρωπαϊκά κονδύλια, με τον Κ. Χατζηδάκη να αναδεικνύει ως προτεραιότητα την  βέλτιστη αξιοποίησή τους για δράσεις κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων, ώστε να “πιάσουν τόπο”».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε αναστολή εντός Δεκεμβρίου δεν έχουν λάβει ακόμα το δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων που δικαιούνται από το κράτος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-Aυγή)