Newsroom

Newsroom

Μαδρίτη: Στοιβαγμένα πτώματα σε αίθουσα πανεπιστημίου… (Video)

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη ένα βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας από την ισπανική εφημερίδα El Mundo,…

anatomia

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη ένα βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας από την ισπανική εφημερίδα El Mundo, στο οποίο αποτυπώνεται η «αίθουσα του τρόμου», στο Πανεπιστήμιο Computence της Μαδρίτης, και συγκεκριμένα το δωμάτιο της Ανατομίας, με διάσπαρτα πτώματα, στοιβαγμένα κατά δεκάδες σε τραπέζια και ράφια. Τα πτώματα υπολογίζονται σε 250, ενώ πολλά αυτά δεν ήταν καν καλυμμένα με σεντόνια, και σε αρκετά εξείχαν χέρια και πόδια. Επιπλέον, το δωμάτιο είναι 25-30 τετραγωνικών μέτρων!

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πτώματα δωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο, ωστόσο, μετά τη χρήση από τους μαθητές, τα πτώματα παρέμειναν στην αίθουσα της Ανατομίας μέχρι και επτά χρόνια, χωρίς να αποτεφρώνονται, όπως και θα έπρεπε. Μάλιστα, η επίσημη δικαιολογία που δόθηκε ήταν πως «ο κλίβανος είναι απαρχαιωμένος και δεν υπήρχαν λεφτά να τον αντικαταστήσουμε».

Μετά τις αποκαλύψεις, ο διευθυντής του τμήματος Ανατομίας επεσήμανε: «Δεν είμαστε πλούσιοι για να αντικαταστήσουμε τον κλίβανο, ωστόσο κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν ελλοχεύει». Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, και ο χειριστής του κλιβάνου βγήκε σε πρόωρη συνταξιοδότηση τον περασμένο Δεκέμβριο και ποτέ κανείς δεν τον αντικατέστησε! Συν τοις άλλοις, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ισχυρίζονται πως ο εν λόγω κλίβανος, που είχε αγοραστεί το 1991, πλέον εκπέμπει επιβλαβή αέρια για την υγεία και δεν θέλουν να μπει σε λειτουργία! 

Και όμως, οι εικόνες που έχουν αποτυπωθεί στο βίντεο, ανήκουν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Complutense και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ανατομίας και Εμβρυολογίας…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…