Lufthansa: Στάση εργασίας των πιλότων-Ακύρωση πτήσεων από Μόναχο

Την ακύρωση 110 πτήσεων από το Μόναχο ανακοίνωσε την Τετάρτη η Lufthansa, καθώς η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων Vereinigung Cockpit εξήγγειλε…

aeroplana 1 0

Την ακύρωση 110 πτήσεων από το Μόναχο ανακοίνωσε την Τετάρτη η Lufthansa, καθώς η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων Vereinigung Cockpit εξήγγειλε στάση εργασίας 8 ωρών.

Η στάση εργασίας αυτή στο Μόναχο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί η Lufthansa μετά τη Φραγκφούρτη, θα ξεκινήσει από τις 11:00 και θα διαρκέσει έως τις 19:00 (ώρες Ελλάδας) αύριο Τετάρτη, ανέφερε το συνδικάτο.

Οι πιλότοι θέλουν να εντείνουν τις πιέσεις προς τη διοίκηση της Lufthansa σχετικά με το σχέδιο συνταξιοδότησης. Πραγματοποίησαν μια κινητοποίηση στη θυγατρική της Germanwings στα τέλη Αυγούστου, την οποία ακολούθησε μια ακόμη στην Φραγκφούρτη την περασμένη εβδομάδα.

Η αεροπορική εταιρεία, που έχει καλέσει τους πιλότους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τονίζει ότι η στάση εργασίας δεν θα οδηγήσει στη ματαίωση πτήσεων σε μακρινούς προορισμούς, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο καθυστερήσεων.

«Κάποιοι πιλότοι που θέλουν να πετάξουν παρά την απεργιακή κινητοποίηση έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους» διευκρίνισε η Lufthansa σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα και πρόσθεσε ότι η στάση εργασίας 8 ωρών θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια 13.500 επιβατών.

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ