Newsroom

Newsroom

Λουκέτο στον εκπαιδευτικό όμιλο ΔΟΜΗ

Λουκέτο βάζει ο εκπαιδευτικός όμιλος ΔΟΜΗ και όλες οι εταιρίες του, λόγω χρεών 20 εκατ. ευρώ. προς το ΙΚΑ. Αυτό…

domi

Λουκέτο βάζει ο εκπαιδευτικός όμιλος ΔΟΜΗ και όλες οι εταιρίες του, λόγω χρεών 20 εκατ. ευρώ. προς το ΙΚΑ. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε επίσης ότι στο μέλλον κανείς δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας αν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και αν δεν είναι απολύτως νόμιμος. Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος από την πλευρά του είπε ότι τα λεγόμενα κέντρα μεταλυκειακής επαίδευσης χρωστούν στο ΙΚΑ περί τα 140 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε πως θα δοθεί μια παράταση σε όσα κολέγια έχουν μπει σε καθεστώς ρύθμισης στο παρελθόν για την εξόφληση των οφειλών τους.

Στη συνέντευξη τύπου έγινε επίσης γνωστό πως δεν θα λειτουργήσει φέτος το παράρτημα του κολεγίου BCA στη Γλυφάδα, θα λειτουργήσει κανονικά το κτίριο της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο κτίριο του στην οδό Δημητρέσσας. Παράλληλα, έλεγχος διενεργείται σε κολέγιο στην Θεσσαλονίκη το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος. Επιπλέον, επτά ιδιωτικά κολέγια  και 17 κτίρια κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, οπότε σύντομα αναμένται να προβεί ο υπουργός σε νέες ανακοινώσεις.

Όψιμο ενδιαφέρον Σπυρόπουλου

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος σήμερα εμφανίζεται ως τιμητής στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου και μιλάει για το υπέρογκο χρέος των ΙΕΚ προς το ΙΚΑ, είναι ο ίδιος άνθρωπος που, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc έχει κάνει σκανδαλώδη ρύθμιση στον όμιλο Ξυνή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο εκπαιδευτικός όμιλος, προκειμένου να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα και να συνεχίσει τις δραστηριότητές του παρά τα χρέη, είχε προχωρήσει σε διακανονισμό με το ΙΚΑ, ο οποίος προέβλεπε την αποπληρωμή των χρεών σε 4.700 δόσεις με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής την 31η Μαρτίου του 2404! 

Τo Hot Doc είχε αποκαλύψει  επίσης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι οι οφειλές τόσο των μελών της οικογένειας Ξυνή, όσο και των επιχειρήσεων που τους ανήκουν, ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ. Είχε αποκαλύψει ακόμη ότι η οικογένεια Ξυνή είχε βάλει λουκέτο σε μια από τις εταιρίες της, για να ανοίξει λίγο καιρό μετά μια δεύτερη, η οποία συνέχιζε κανονικότατα τις δραστηριότητες της πρώτης.

 

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα