Newsroom

Newsroom

Λουκέτο στα Πανεπιστήμια-Διαφοροποίηση των δασκάλων

Συνεχίζονται οι 48ωρες απεργίες που έχουν κηρύξει οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ, που αντιδρούν κατά της διαθεσιμότητας και…

Συνεχίζονται οι 48ωρες απεργίες που έχουν κηρύξει οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ, που αντιδρούν κατά της διαθεσιμότητας και την άλλη εβδομάδα θα προχωρήσουν σε πενθήμερες απεργίες έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος ελήφθη από τη Σύγκλητο, η οποία ανακοίνωσε ότι η διαθεσιμότητα «παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο θεμελιώνει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, και εμποδίζει την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος». Σύμφωνα με τη Σύγκλητο, ακόμη και με βάση τα κριτήρια που έθεσε το ίδιο το υπουργείο όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον διοικητικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας αλλά, αντίθετα, εμφανίζονται ελλείψεις τουλάχιστον 485 υπαλλήλων.
Στο Πολυτεχνείο της Αθήνας με ομόφωνη απόφασή του ο Σύλλογος ΔΕΠ (πανεπιστημιακοί) του ΕΜΠ αποφάσισε απεργία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ως αντίδραση στα μέτρα κινητικότητας. «Το ΕΜΠ δεν μπορεί να λειτουργήσει με τέτοια μέτρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου καθώς και του διοικητικού του έργου στις 18 και 19 του μήνα αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, σε κοινή συνεδρίαση με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων του Ιδρύματος αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Την ίδια ώρα και το πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου με απόφαση της Συγκλήτου αναστέλλεται από την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και για όλη την εβδομάδα η λειτουργία σε ένδειξη στήριξης των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Διαφοροποίηση των δασκάλων

Απόφαση για 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο, έλαβε η ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων των δασκάλων με το ΔΣ της ομοσπονδίας τους, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.
Παράλληλα, οι δάσκαλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, για να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια με αφορμή την έναρξη της πενθήμερης απεργίας των καθηγητών και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι ότι η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…