Λοβέρδος και Ρήγας: Καβγάς on air για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών- «Μην ανοίξουμε το πώς κάνατε κ@λ@τούμπες» (video)

Ο Γιάννης Λοβέρδος και ο Πάνος Ρήγας αντάλλαξαν πυρά με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για τον γάμο τον ομόφυλων

InCollage 20240112 160530227

Ο Γιάννης Λοβέρδος και ο Πάνος Ρήγας είχαν μια άγρια διαμάχη στον τηλεοπτικό αέρα του Attica TV με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξηγώντας τους λόγους για τους οποίου θα ψηφίσει το νομοσχέδιο σημείωσε ότι «Πρώτον, διότι υποστηρίζω τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεύτερον και πιο σημαντικό διότι, όπως το παρουσίασε ο πρωθυπουργός, κάποιες επιφυλάξεις που είχαμε, όπως το γονέας 1 και γονέας 2 ή η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ήρθησαν.

Θεωρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και αυτό είναι το σωστό».

Κατανοώ πλήρως τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων και κάποιων βουλευτών. Δεν τους κατηγορώ, αντιθέτως τους σέβομαι, όπως σέβομαι και την εκκλησία της Ελλάδος, αλλά η ζωή αλλάζει και προχωράμε μπροστά.

Δεν μιλάμε για ιερό μυστήριο του γάμου, μιλάμε για πολιτικό γάμο»

Αμέσως μετά, εξήγησε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν αντιδράσεις στην Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας» και είπε ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δέχονται πίεση από τους ψηφοφόρους τους. «Κι εγώ τις δέχομαι».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, τόνισε από τη μεριά του ότι «Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτουν ένα νομοθέτημα, το οποίο επί τοις πράγμασι δεν αναγνωρίζει απόλυτη ισοτιμία για όλους τους ανθρώπους, είναι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου».

Μάλιστα αναφέρθηκε στα πολλά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν, όπως «το γιατί ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να υιοθετήσει και να είναι καλοί γονείς, ενώ δεν μπορεί να είναι μέσω της τεκνοθεσίας», ενώ όπως είπε πως «άρα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα».

«Η ΝΔ έχει το θάρρος να φέρει ένα πολύ δύσκολο νομοθέτημα. Δεν άκουσε ο Μητσοτάκης, αυτό που του είχα εισηγηθεί και εγώ, δηλαδή να το φέρει μετά τις ευρωεκλογές.

Το φέρνει τώρα με το ενδεχόμενο πολιτικού κόστους. Κάτι τέτοιο δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ένας ηγέτης που ξέρει να ηγείται.

Το νομοσχέδιο που δεν τολμήσατε εσείς να το φέρετε προς διαβούλευση 5,5 χρόνια το φέρνει τώρα η Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν τολμήσατε», απάντησε εξαπολύοντας επίθεση ο Γιάννης Λοβέρδος.

«Κι εσείς δεν ψηφίσατε το σύμφωνο συμβίωσης. Αυτά όχι σε μένα! Έχουμε τολμήσει και φέραμε άλλα νομοσχέδια, όπως τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και μην ανοίξουμε τώρα το θέμα του πώς κάνατε τις κ@λ@τούμπες και σε αυτό και ταυτόχρονα τιμάτε τα πάντα», ανέφερε ο Πάνος Ρήγας σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τα λεγόμενα του βουλευτή της ΝΔ.

Οι ειδήσεις σήμερα:

Αντίο στρατηγέ Φλώρε! Οι 3 ντροπιαστικές στιγμές που χαρακτήρισαν τη θητεία του

Τραγωδία στο Καρπενήσι: Πέθανε στον ύπνο της 32χρονη νηπιαγωγός

Βρήκε τη λύση ο υφυπουργός εργασίας: Στα 60 πηγαίνετε να δουλέψετε σε σούπερ μάρκετ (video)

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…