Το λόγο από Τσίπρα και Καμμένο ζητά η ΝΔ για το Plan B Βαρουφάκη

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία δίνει συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει με το "Σχέδιο Β" που επεξεργαζόταν ο Γιάνης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών. Από τη Συγγρού καλούν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο να  «δώσουν πειστικές και υπεύθυνες εξηγήσεις, να απομακρύνουν άμεσα τα “σταγονίδια της δραχμής” και να αναλάβουν τις ευθύνες τους»... Ζούμε στην εποχή που η ελληνική Δεξιά κατηγορεί έναν υπουργό Οικονομικών για "παρακρατικές μεθόδους"...

cover
NewsRoom 27/07/2015 | 15:54

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία δίνει συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει με το "Σχέδιο Β" που επεξεργαζόταν ο Γιάνης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών. Από τη Συγγρού καλούν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο να  «δώσουν πειστικές και υπεύθυνες εξηγήσεις, να απομακρύνουν άμεσα τα “σταγονίδια της δραχμής” και να αναλάβουν τις ευθύνες τους»... Ζούμε στην εποχή που η ελληνική Δεξιά κατηγορεί έναν υπουργό Οικονομικών για "παρακρατικές μεθόδους"...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λεωφόρου Συγγρού:

«Όπως καθημερινά αποκαλύπτεται από σωρεία δηλώσεων, δημοσιευμάτων και πληροφοριών, φαίνεται ότι κάποιοι απεργάζονταν κρυφό Σχέδιο για προετοιμασία εξόδου της χώρας από το ευρώ, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους, επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το εθνικό συμφέρον. Ουδείς πλέον μπορεί να παρακολουθεί αμέριμνος τα γεγονότα.
Επειδή ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος τηρούν σιγή ιχθύος, η Νέα Δημοκρατία τους καλεί να δώσουν πειστικές και υπεύθυνες εξηγήσεις, να απομακρύνουν άμεσα τα «σταγονίδια της δραχμής» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Προκειμένου να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση και να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός αν τελικά υπήρχε Plan B για Grexit, ποιος έδωσε την εντολή και πότε, ποιος ανέλαβε να το εκπονήσει, ποιος το παρακολουθούσε και ποιος είχε χρεωθεί την τεχνική υποστήριξη του σχεδίου αυτού, η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει άμεσα όλα τα πρόσφορα κοινοβουλευτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό και σε πρώτη φάση:
-Καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση προκειμένου η υπόθεση να συζητηθεί στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και καλούμε τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει προσωπικά και να δώσει εξηγήσεις για όσα αποκαλύπτονται.
-Καταθέτουμε άμεσα αίτημα για κατά προτεραιότητα εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, στην πρώτη συνεδρίαση της υφιστάμενης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Επίσης η Νέα Δημοκρατία, με τον ίδιο ερευνητικό στόχο, προτίθεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

Η ερώτηση 24 «γαλάζιων»  βουλευτών  για το Plan B Βαρουφάκη

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσαν 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το αν ήταν σε γνώση του το λεπτομερές, όπως αναφέρουν, εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. 

Οι βουλευτές καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει θεσμική απάντηση για το κατά πόσο γνώριζε τις λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου, αν τελούσε υπό την έγκριση του, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά. 

Την ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές Γιάννης Κεφαλογιάννης, Σάββας Αναστασιάδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Αντωνιάδης, Μαρία Αντωνίου, Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Αθανάσιος Δαβάκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Τζαβάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

27 Ιουλίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ: Σχετικά με δημοσίευμα που παρουσιάζει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών να προετοιμάζει παρατραπεζικό σύστημα με υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων με σκοπό τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής (26/7/2015) ο πρώην Υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να δηλώνει, σε κλειστή σύσκεψη με στελέχη ξένων hedge funds, πως με δική σας εντολή προετοίμαζε εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων. 

Προκλητικά αδιάφορος για τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των λεγομένων του, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να έχει σχεδιάσει – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα - τη προετοιμασία ενός παρατραπεζικού συστήματος για τη δημιουργία ενός συστήματος παράλληλων πληρωμών σε νέο νόμισμα, μέσω της καταστρατήγησης του τρόπου λειτουργίας της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, την υπεξαίρεση υλικού από δημόσιες υπηρεσίες και την καταπάτηση του φορολογικού απορρήτου.

Επειδή

Η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα συνιστά καθ’υπέρβαση ερμηνεία της εκλογικής εντολής που σας έδωσε ο ελληνικός λαός

Οι ενέργειες που αποδίδονται από το δημοσίευμα στον πρώην Υπουργό Οικονομικών συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών.

Η χώρα έχει πληρώσει ήδη πολύ ακριβά την προχειρότητα, τις αστοχίες και τον ερασιτεχνισμό πρώην στενών συνεργατών σας

Ερωτάσθε

1.Είναι αληθές το δημοσίευμα το οποίο εμφανίζει τον πρώην Υπουργό των Οικονομικών να προετοιμάζει κατ’ εντολή σας λεπτομερές σχέδιο για την έξοδο από την Ευρωζώνη;

2. Ήταν σε γνώση σας οι λεπτομέρειες του σχεδίου που περιγράφει το εν λόγω δημοσίευμα, ειδικότερα η υποκλοπή των ΑΦΜ των φορολογουμένων και η δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος; 

3. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε προκειμένου να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά η δράση στελεχών της κυβέρνησης που κινείται έξω από τα όρια της δημοκρατικής νομιμοποίησης της;