Newsroom

Newsroom

Lockdown στη Σαγκάη: Θέμα κουλτούρας ή κάτι μας κρύβουν;

"Πολύ περίεργα" χαρακτηρίζει ο Παναγής Γαλιατσάτος, καθηγητής επιδημιολογίας στο Johns Hopkins, τα όσα συμβαίνουν στη Σαγκάη

AP22095136446928

“Πολύ περίεργα” χαρακτήρισε ο Παναγής Γαλιατσάτος, καθηγητής επιδημιολογίας στο Johns Hopkins, τα όσα συμβαίνουν στη Σαγκάη, με το αυστηρό lockdown και τα δρακόντεια μέτρα που λαμβάνονται κατά του κορονοϊού, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δε συμβαίνει κάτι σοβαρότερο που δε μας αποκαλύπτουν.

“Είμαστε δύο χρόνια τώρα μέσα στην πανδημία. Και η επιστήμη, η έρευνα, έχουν φτάσει σε μια στιγμή που ξέρουμε πώς να ζήσουμε με τον COVID. Δε σημαίνει ότι τον ξεχνάμε, αλλά ξέρουμε πώς ενεργεί και πώς να τον κρατήσουμε σαν ένα κρύωμα. Έχουμε εμβόλια, έχουμε φάρμακα, μάσκες. Γι’ αυτά που γίνονται στη Σαγκάη, πολλοί φίλοι μου γιατροί λένε ότι είναι πολύ παράξενο, αυτά τα κάνεις στην αρχή, δύο χρόνια πριν, που είχαμε φόβο, δεν ξέραμε τι ήταν το μικρόβιο, δεν ξέραμε τι κακό θα μας έκανε“, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ερωτηθείς πού πηγαίνει το μυαλό του απάντησε:

“Το μυαλό που πάει σε δύο πράγματα. Μία υπόθεση είναι ο πολιτισμός τους, έτσι είναι, δε θέλουν ούτε ένα κρούσμα, ούτε έναν ασθενή. Και μια άλλη υπόθεση που μας έρχεται είναι μήπως έχει γίνει κάτι που δε μας λένε. Δύο χρόνια πριν αυτό έγινε με τον Covid, έπρεπε μερικοί γιατροί από την Κίνα να βγουν στο Ίντερνετ και να πουν ότι κάτι συμβαίνει εδώ, κι έτσι μαθαίναμε σιγά-σιγά. Μία υπόθεση είναι και αυτή, μήπως έχει βγει μια νέα μετάλλαξη και δε μας το λένε. Εγώ σαν γιατρός ελπίζω το πρώτο, έτσι είναι ο πολιτισμός τους, έτσι κάνουν, αλλά και πάλι είναι πολύ περίεργο, δε χρειάζεται, έχουμε τα εργαλεία να ζήσουμε μια χαρά“.

 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη