Newsroom

Newsroom

Ολονύχτιες διαβουλεύσεις με στόχο συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης (LIVE)

«Το ελληνικό χρέος δεν είναι ταμπού, αλλά δεν αποτελεί και άμεση προτεραιότητα».

varoufakis eurogroup out

Ολοκληρώθηκε στις 22:00 το Eurogroup. Την Πέμπτης στις 14.00 θα συνέλθουν εκ νέου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας. Είχε προηγηθεί και η εκτίμηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές δεν προχώρησαν τόσο ώστε να υπάρξει συμφωνία. Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Όλες οι εξελίξεις:

00:50 Στ. Κούλογλου στο BBC Newsnight: Εάν έπρεπε να επιλέξουμε μεταξύ μισθών/συντάξεων και πληρωμής του ΔΝΤ, θα διαλέγαμε το πρώτο

00:46 Θεοδωράκης στο Mega: Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς θα είναι μια συμφωνία που θα ψηφίσει το Ποτάμι

00:07 Σύσκεψη αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και τεχνοκρατών των θεσμών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι Δραγασάκης, Παππάς, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος και Σακελλαρίδης έχουν συνάντηση με τεχνοκράτες, λίγη ώρα μετά τη νέα συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών/

23:44 Επιβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους Κριστίν Λαγκάρντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντέισεμπλουμ, Κλάους Ρέγκλινγκ και Μάριο Ντράγκι 

23:35 Bloomberg: Ετοιμαστείτε για μία μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων  

23:30 Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Η συνάντηση Τσίπρα, Κριστίν Λαγκάρντ, Γιούνκερ και Ντράγκι ενδεχομένως να ξεκινήσει με καθυστέρηση. «Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο» τονίζουν οι συγκεκριμένες πηγές, σύμφωνα με τον αρθρογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ. Σημειώνεται ότι η συνάντηση είχε οριστεί για απόψε τα μεσάνυχτα.

22:48 Με «ξινή διάθεση» εξήλθαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης της συνεδρίασης του Eurogroup αναφέρει η γερμανική Handelsblatt για τη μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. 

22:19 Nτομπρόβσκις: Ελλάδα και πιστωτές θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέχρι το αυριανό Eurogroup

22:18 Μοσκοβισί: Η συμφωνία είναι ακόμη πιθανή – Κοινή η θέση των θεσμών 

22:12 Ντάισελμπλουμ: Η δουλειά για την Ελλάδα θα συνεχιστεί το βράδυ – Το Eurogroup θα συνεχιστεί αύριο στις 13:00 τοπική ώρα (14:00μμ ώρα Ελλάδας)

22:03 Δεν θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν στη διάρκεια της νύχτας με διμερείς συναντήσεις.

22:00 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίασε το Eurogroup. Οι εργασίες θα συνεχιστούν την Πέμπτη, στις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών 

 

21:30 Θα συνεχιστεί μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές όπως μεταδίδει το Reuters. Το πρακτορείο MNI μεταδίδει ότι η συνάντηση θα γίνει ανάμεσα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρωθυπουργό.

21:14 Δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση για τη διεξαγωγή νέας Συνόδου Κορυφής, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο κορυφαίο Ευρωπαίο αξιωματούχο. 

20:54 Σόιμπλε: Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές δεν προχώρησαν τόσο ώστε να υπάρξει συμφωνία σήμερα. 

Το Reuters μεταδίδει ότι ο Σόιμπλε, μιλώντας σε ευρωπαίους οικονομικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες είπε ότι δεν έχει την αίσθηση ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από την Δευτέρα στο ελληνικό ζήτημα.

20:48 FT: Το Eurogroup θα είναι σύντομο, καθώς δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Αλέξη Τσίπρα.  

20:41 Ολοκληρώθηκε μετά από έξι ώρες η πολυμερής συνάντηση κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων, της Κριστίν Λαγκάρντ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

20:27 Μπσκοβισί στην άφιξή του: Εργαζόμαστε για να υπάρξει μία συμφωνία

20:22 Ηπρόεδρος του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ εισήλθαν στο κτήριο

20:15 Κατέφτασε και ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

 

19:20 AΠΕ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών στις ΒρυξέλλεςΣημαντικές διαφωνίες

Ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αλλά και ότι οι διαφωνίες που υπάρχουν εξακολουθούν να είναι σημαντικές. Πιθανή καθυστέρηση του Eurogroup.

 

19:00 Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters: Δυνατή η συμφωνία – Απαράδεκτες οι προτάσεις των δανειστών.

To Reuters μεταδίδει δήλωση αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης που εμφανίζεται αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία εντός των επόμενων 48 ημερών Ο Έλληνας αξιωματούχος χαρακτήρισε τις τρέχουσες προτάσεις των δανειστών απαράδεκτες και πρόσθεσε ότι η Αθήνα επιμένει στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Οι δανειστές, αντέτεινε, αρνούνται τη συζήτηση για το χρέος και επιμένουν στην επίτευξη συμφωνίας βάσει της λίστας μεταρρυθμίσεων.

 

18:40 Bloomberg: πιθανή καθυστέρηση της έναρξης του Eurogroup.

 

18:30 Το Reuters αναμεταδίδει συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στο γαλλικό περιοδικό Challenges και όλοι ψάχνουν να καταλάβουν πού το πάει.

  • Το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε δεσμεύσεις για αύξηση φόρων
  • Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα απαιτήσει μεταρρυθμίσεις.
  • Οι Ευρωπαίοι πιστωτές πρέπει να κάνουν βήματα για να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
  • Δεν θέλω Grexit, δεν πιστεύω σε μια «έκρηξη» της ευρωζώνης.

 

Το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε δεσμεύσεις για αύξηση φόρων, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη της στο γαλλικό περιοδικό Challenges. – See more at: http://left.gr/news/lagkarnt-shedio-den-mporei-na-vasizetai-mono-se-ayxi…

 

18:10 Σε εξέλιξη συνεδρίαση του Euro Working Group.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, έχουν ξεκινήσει και οι διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο για την επίτευξη συμφωνίας. Απομένουν δύο ώρες για την έναρξη του Eurogroup.

πως δεν θέλει ένα Grexit, αλλά δεν πιστεύει σε κάποια «έκρηξη» στην ευρωζώνη. 

Η ίδια υποστήριξε ακόμα ότι η ελληνικά ανάκαμψη απαιτεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αλλά χρειάζεται και βήματα από τους Ευρωπαίους πιστωτές για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. 

– See more at: http://left.gr/news/lagkarnt-shedio-den-mporei-na-vasizetai-mono-se-ayxi…

 

17:30 Ουδέν νεότερον από το Δυτικό Μέτωπο


 

17:00 Οι θεσμοί ζητούν το μπισκοτάκι που τρώει ο Μοσκοβισί να μεταταχθεί στο 23%.


 

16:40 Σαπέν: Στο αποψινό Eurogroup θα τεθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ανέφερε μεταξύ άλλων πως το σημερινό Eurogroup θα εξετάσει και το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Όπως, χαρακτηριστικά, είπε:

«Το ελληνικό χρέος δεν είναι ταμπού, αλλά δεν αποτελεί και άμεση προτεραιότητα».

Ο Μισέλ Σαπέν τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε δίκαιοι με την Ελλάδα» και έκανε λόγο για εξασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας και μετά το τέλος του 2015.

 

16:30 Οι αντιπροτάσεις των θεσμών που απέρριψε η Ελλάδα εδώ (via @yiannikouts).

Πολλές κόκκινες γραμμές. Το κομμάτι που αφορά το συνταξιοδοτικό έχει στην ουσία ξαναγραφτεί.


 

16:25 Μάρτιν Σουλτς σε ρόλο καλού μπάτσου

Μιλώντας στο Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτίμησε πως θα υπάρξει συμφωνία Ελλάδα και πιστωτών. Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σουλτς, η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα είναι προϋπόθεση «ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ξανασταθεί οικονομικά στα πόδια της. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητες οι επενδύσεις».

Τις προάλλες, ο Γερμανός αξιωματούχος απειλούσε με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, θυμήθηκε ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή πορείας στην αντιμετώπιση της κρίσης στις χώρες της ΕΕ, κάνοντας την πιο εκπληκτική δήλωση της ημέρας.

«Δεν μπορούμε να αναγκάζουμε τις χώρες να προχωρούν σε περικοπές δαπανών μέχρι θανάτου. Μόνο οι περικοπές και η λιτότητα δεν μπορούν από μόνες τους να ξαναστήσουν στα πόδια τους τις χώρες».

Ήταν μάλλον που σήμερα είχε συνεδρίαση στο Ευρωκοινβούλιο. Από αύριο θα ξαναγίνει SPDές.

 

16:20 Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στις πόσες συγγνώμες Τσίπρα μετριέται η εθνική συναίνεση;

 

16:00 Τυπική γλώσσα από Κομισιόν

Σε συνέντευξη Τυπου, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αρμόδια επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση των Κρίσεων δήλωσε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται οι συνομιλίες στο ανώτερο επίπεδο και θα συνεχιστούν με στόχο την προετοιμασία του σημερινού Eurogroup το βράδυ. Όπως τόνισε…

«Οι προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είναι ένα ισχυρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και προς την εξεύρεση κοινού εδάφους για επίτευξη συμφωνίας».

Με άλλα λόγια, ενα τίποτα με μπόλικο καθόλου.

 

15:40 H Κίνα θέλει Ενωμένη Ευρώπη με ισχυρό ευρώ και την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης.

Όπως καταγράφει η επίσημη ιστοσελίδα του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και μεταδίδει το ΑΠΕ…

Τη στήριξη της Κίνας στις συνεχιζόμενες συνομιλίες της Ελλάδας και της ΕΕ και την ευχή του Πεκίνου να δει μια ενωμένη Ευρώπη με ισχυρό ευρώ και την προώθηση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, εξέφρασε κατά την συνάντησή του με τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο, ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιανγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της κινεζικής κυβέρνησης http://www.gov.cn/

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Λι αναφέρθηκε στην επικείμενη σινο-ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής και τόνισε ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων της με την ΕΕ καθώς μακροπρόθεσμα υποστηρίζει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, θέλοντας να δει μια ευημερούσα και ενωμένη Ευρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ.

«Τα σημερινά προβλήματα χρέους της Ελλάδας διέρχονται μια κρίσιμη περίοδο και η Κίνα ελπίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εκτιμά δε ιδιαίτερα τις προσπάθειες των ενδιαφερομένων μερών και ελπίζει στην επιτυχία των διαπραγματεύσεων. Η Κίνα στηρίζει την Ευρώπη και την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΕΕ».



 

15:35 Ματέο Ρέντσι: Υπάρχουν χώρες που πιέζουν για Grexit

«Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν, και το λέμε με φιλική στοργή και την εγγύτητα όσων γνωρίζουν τις δυσκολίες του ελληνικού λαού, ότι υπάρχει και μία ισχυρότατη πίεση για να χρησιμοποιηθεί αυτό το παράθυρο που ανοίγεται ώστε να κλείσουν οριστικά οι λογαριασμοί με την Ελλάδα και να αποκλεισθεί από την Ευρωζώνη».

Ποιους εννοεί ο ποιητής;

«Η στάση αυτή υιοθετείται κυρίως από χώρες που εισήλθαν πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρούν αναγκαίο να δοθούν απαντήσεις».

 

15:30 Χρηματιστήριο σε ελεύθερη πτώση

Στο -2% ο γενικός δείκτης τιμών, στο -10% οι τράπεζες.

 

15:20 Live σε δέκα λεπτά ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα.

 


 

15:15 Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών: Έχουμε ακόμη δρόμο στο ελληνικό ζήτημα, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία.

Ο εκπρόσωπος του Bundesfinanzministerium, Μάρτιν Γέγκερ, επανέλαβε στους δημοσιογράφους τη θέση που εκφράζουν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι ότι εναπόκειται στην Ελλάδα να κάνει την κίνησή της.

«Η εντύπωσή μας είναι ότι υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος μπροστά μας. Δεν υπάρχει προφανώς συμφωνία, αλλιώς δεν θα ήταν απαραίτητη η συνάντηση το απόγευμα».

 

15:00 Ξεκινά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η συζήτηση για την Ελλάδα και τα ζητήματα που θα τεθούν στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης-26ης Ιουνίου.

Μετανάστευση, ασφάλεια και οικονομικές προκλήσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Την ίδια ώρα στο Καλέ της Γαλλίας…

 

15:00 Έφτασε και ο Ντάισελμπλουμ.


 

14:50 Αναλυτικά οι προτάσεις του ΔΝΤ από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως γράφει το σχετικό ρεπορτάζ το Ταμείο ζητούν «αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022, αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων και αφαίρεση της φορολογίας σε τομείς που για πρώτη φορά θα υπήρχαν ανάλογες ρυθμίσεις»…

…και τα πρωτότοκά μας.

Δημοσιονομικά

  • Επιμένει στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% του ετήσιου ΑΕΠ και συγκεκριμένα στην εστίαση στο 23%.
  • 100% προκαταβολή φόρου από τα νομικά πρόσωπα
  • Κατάργηση φοροαπαλλαγών στα αγροτικά καύσιμα
  • Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. (αντί για 200 που προτείναμε)
  • Μικρότερη αύξηση στη φορολογία των κερδών των νομικών προσώπων – επιχειρήσεων (από το 26% να πάει στο 28% και όχι στο 29% που προτείναμε)
  • Αφαιρεί τη φορολογία e-gaming -VLTs (φρουτάκια)
  • Αφαιρεί τα έσοδα από τις άδειες 4G και 5G της κινητής τηλεφωνίας
  • Αφαιρεί τις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών

Συντάξεις

  • Επιμένει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως ως προς τον υπολογισμό των συντάξεων. Αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές)
  • Επιμένει σε ισοδύναμα για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
  • Ζητά εξοικονόμηση 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016
  • Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 (στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας)
  • Κατάργηση/αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι Δεκέμβριο 2017
  • Αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων από το 4% στο 6%
  • Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου 2015
  • Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015
  • Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας περί αποκατάστασης των μειωμένων συντάξεων.

 

14:40 Χαμηλό άνοιγμα στη Wall Street με το βλέμμα στις Βρυξέλλες και το ελληνικό ζήτημα.

Το ελληνικό ζήτημα βαραίνει αρνητικά στις κινήσεις των επενδυτών στη Νέα Υόρκη, παρά τα αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο στις ΗΠΑ που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου και έδειξαν -0,2% στο ΑΕΠ από -0,7% της προηγούμενης εκτίμησης. Την κατάσταση έσωσαν κάπως οι δαπάνες του Obamacare και η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά 2,1% έναντι 1,8% της προηγούμενης εκτίμησης.

Κατά τ’ άλλα, στην Ευρώπη θέλουν βιώσιμη ανάπτυξη με περικοπές, περικοπές, περικοπές.


 

14:00 O Αλέξης Τσίπρας καταφτάνει στην Κομισιόν.


Η απαραίτητη χειραψία με Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χωρίς φιλιά και αγκαλιές.



 

13:50 Οι πρώτες φωτογραφίες που καταφτάνουν από τις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν πως το κλίμα είναι βαρύ.



 

13:10 Οργισμένη αντίδραση Τσίπρα για τη στάση του ΔΝΤ

Συμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλες, με αφορμή την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μετρά, μιλώντας σε συνεργάτες του τόνισε:

«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Το twitter αναστενάζει.



 

13:00 Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν ο πρωθυπουργοός Αλέξης Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης και αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσκαλώτος.

 

12:50 Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις Βρυξέλλες.

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες. Τον αρχηγό του Ποταμιού συνοδεύουν στις Βρυξέλλες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, και η Οντίν Λιναρδάτου, επικεφαλής του γραφείου Διεθνών Σχέσεων και ΜΜΕ του κόμματος.

Σύμφωνα με το Ποτάμι: «Την ανάγκη να υπάρξει σήμερα σήμερα συμφωνία για την Ελλάδα, επισήμανε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο επίτροπος ενδιαφέρθηκε να μάθει αν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Φοράτε γραβάτα; Είσθε έτοιμος να κυβερνήσετε;



 

12:45 Γιάνης Βαρουφάκης: Στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης

«Πηγαίνουμε για την τελική ευθεία μιας διαπραγμάτευσης, η οποία ελπίζουμε, πασχίζουμε να είναι η τελευταία σε συνθήκες κρίσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει για το Eurogroup.

 

12:00 Σε οκτώ ώρες ξεκινά το τρίτο Eurogroup σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…