Newsroom

Newsroom

Λευκός Οίκος: Κατάλογος με επιθέσεις που "δεν καλύφθηκαν επαρκώς από τα ΜΜΕ"

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε κατάλογο τρομοκρατικών επιθέσεων, οι οποίες -όπως εκτιμά η νέα ηγεσία των ΗΠΑ- δεν καλύφθηκαν επαρκώς από τα ΜΜΕ, προκαλώντας την αντίδραση μεγάλων δικτύων.

589a36531dc524c7108b46aa

Στον κατάλογο καταγράφονται με χρονολογική σειρά 78 επιθέσεις από τον Σεπτέμβριο του 2014.

«Οι περισσότερες δεν έχουν λάβει την προσοχή των μέσων που τους αξίζουν» αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Μεταξύ άλλων, η λίστα περιλαμβάνει τη συντριβή, στο Σινά της Αιγύπτου την 31η Οκτωβρίου του 2015, ενός ρωσικού Airbus A321 με 224 νεκρούς, στην πλειονότητά τους Ρώσους τουρίστες.

Στη Γαλλία, ο Λευκός Οίκος αναφέρει τις επιθέσεις του Παρισιού την 13η Νοεμβρίου του 2015, με 130 νεκρούς ή την επίθεση στη Νίκαια με φορτηγό την 14η Ιουλίου με 84 νεκρούς.

Παράλληλα, καταγράφει τις επιθέσεις εναντίον ενός αστυνομικού και ενός εβραϊκού παντοπωλείου (4 νεκροί) που διέπραξε ο Αμεντί Κουλιμπαλί για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους το 2015, όχι όμως και την επίθεση κατά της εφημερίδας Charlie Hebdo.

Για τις ΗΠΑ, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σε νυχτερινό κέντρο ομοφυλοφίλων στο Ορλάντο με 49 νεκρούς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Δευτέρα τα «πολύ, πολύ ανέντιμα» ΜΜΕ που «δεν ήθελαν να καλύψουν» ορισμένες επιθέσεις.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…