Λέσβος: Σώζει πρόσφυγες ακόμα και ο Δήμαρχος

Του Μαρίνου Γκασιάμη «Δεν έπεσα, απλά έβγαλα τα ρούχα μου και ήμουν έτοιμος αν παρουσιαστεί ανάγκη να πέσω. Δεν υπήρχε…

2402656

Του Μαρίνου Γκασιάμη

«Δεν έπεσα, απλά έβγαλα τα ρούχα μου και ήμουν έτοιμος αν παρουσιαστεί ανάγκη να πέσω. Δεν υπήρχε πρόβλημα. Αυτό είναι υποχρέωση του καθενός.

Έπειτα εγώ είμαι και παλιός κολυμβητής οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν έκανα φέτος και πολλά μπάνια, οπότε ήταν και μια ευκαιρία» δήλωσε στο koutipandoras.gr ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, που συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς προς το κέντρο υποδοχής στη Μόρια, είδε μια βάρκα με πρόσφυγες να φτάνει στην ακτή και ετοιμάστηκε να πέσει στη θάλασσα για να βοηθήσει.

«Ήταν μια βάρκα που είχε μείνει ακυβέρνητη και είχαμε ειδοποιήσει το Λιμενικό αλλά δεν φαινότανε. Προς στιγμήν φάνηκε ότι η βάρκα ήταν έτοιμη να αναποδογυρίσει και να κινδυνέψουν οι άνθρωποι, οπότε ήμουν ο πλέον κατάλληλος στο σημείο. Ετοιμάστηκα αν χρειαστεί αλλά τελικά δεν χρειάστηκε γιατί έφτασε το Λιμενικό και τους μετέφερε στο πλωτό του και τους έφερε με ασφάλεια. Ευτυχές τέλος», μας είπε ο Δήμαρχος περιγράφοντας το περιστατικό.

Η κατάσταση στο νησί της Λέσβου σύμφωνα με την εικόνα που μας μετέφερε ο Δήμαρχος είναι δύσκολη λόγω και της απεργίας της ΠΝΟ.

Μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχει αποκλειστεί στο νησί και με τις ροές να συνεχίζονται έχει συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος.

Μεγάλος αριθμός προσφύγων έφτασε και σήμερα στο νησί. Σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση του Δημάρχου, μαζί με εκείνους που έχουν βρει καταφύγιο στα χωριά του νησιού, ο αριθμός των προσφύγων στο νησί πρέπει να πλησιάζει τις 17.000.

Ο Δήμαρχος Λέσβου βλέποντας την κατάσταση που διαμορφώνεται έχει ζητήσει να γίνει επίταξη καθώς όπως δηλώνει «δεν μπορεί να είμαστε όμηροι τόσο οι κάτοικοι όσο και οι πρόσφυγες. Είναι κρίμα όταν έχεις τέτοιο βάρος και είσαι σε έκτακτη ανάγκη δεν μπορείς να το εκμεταλλεύεσαι για να διεκδικήσεις. Πραγματικά ως όμηρος αισθάνομαι αυτή την στιγμή»

(φωτο αρχειο eurokinissi)