Newsroom

Newsroom

Le Monde: Το "success story" δεν είναι ορατό στους δρόμους της Αθήνας

Το μήνυμα του «success story» που προσπαθεί να περάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι ορατό τους δρόμους της Αθήνας με…

dianomh trofimwn

Το μήνυμα του «success story» που προσπαθεί να περάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι ορατό τους δρόμους της Αθήνας με τις διανομές τροφίμων και τους άστεγους, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές στην Ελλάδα δεν είναι ορατές.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων δεν μαρτυρούν βελτίωση στην καθημερινότητά τους, παρότι η κυρία Μέρκελ χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ελλάδος για να δείξει ότι η λιτότητα αποδίδει, διαπιστώνει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Αλέν Σαλ, που επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από οκτώ μήνες για να κάνει «αυτοψία».

Ο δημοσιογράφος ασκεί κριτική στα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τονίζει ότι η κυβέρνηση απέφυγε να κάνει σημαντικές αλλαγές.

Αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις στον εκσυγχρονισμό των εφοριών, στο ότι οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και ότι μέσω της μηχανοργάνωσης εντοπίζεται ευκολότερα η διαφθορά. Παρ’ όλα αυτά, όπως σημειώνει, η φορολογική μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει ακόμα, δεν έχει υπάρξει απλοποίηση με συνέπεια κάθε νέος νόμος προστίθεται στον προηγούμενο με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το «ελληνικό φορολογικό μιλφέιγ».