Λάθος διατύπωση η ακόμα στην ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι πολιτικό κόμμα;

Η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την αποψινή συγκέντρωση έξω από γραφεία του ναζιστικού μορφώματος 

NewsRoom 08/10/2021 | 22:12

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλούν οι διατυπώσεις της αστυνομίας στο κείμενο της απαγόρευσης της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής απόψε στη Θεσσαλονίκη, όπως θυροκολλήθηκε στα πρώην γραφεία της οργάνωσης και νυν... «πολιτιστικό κέντρο».

Παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, με τον ηγετικό πυρήνα της να βρίσκεται στη φυλακή, η διεύθυνση της αστυνομίας Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή ως «πολιτικό κόμμα»:

«Απαγόρευση δημόσιας υπαίθριας εκδήλωσης της 08/10/2021 έμπροσθεν των γραφείων του πολιτικού κόμματος με την επωνυμία “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή”».

Στην είσοδο μάλιστα υπάρχει αναρτημένο φυλλάδιο για ένταξη στη «Σάρισα». Πρόκειται για έναν χώρο από όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, έχουν ξεκινήσει επιθέσεις κατά καιρούς, ενώ υποτίθεται ότι είναι ένα «πολιτιστικό στέκι».

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα στις 20.00 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με την αφίσα να γράφει «Ένα χρόνο μετά δε μας λύγισε κάνεις – Επετειακή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη».