Newsroom

Newsroom

Λάρισα: Mε χημικά απαντά η κυβέρνηση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφές

Οι πολίτες της Λάρισας που είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται στον απέραντο χείμαρρο των πλημμυρών, αντιμετώπισαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες την αστυνομική καταστολή.

ΜΑΤ Λαρισα

Την ώρα που η Λάρισα πνίγεται, και οι κάτοικοι δίνουν τη μάχη για να σώσουν τα σπίτια τους, ο κρατικός μηχανισμός, δείχνει για “άλλη μια φορά την επιλεκτικότητά του”. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με φυσούνα απέναντι στο πλήθος που συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την τραγική κατάσταση όχι μόνο στη Λάρισα, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

 

Σύμφωνα με το Politic.gr, η επίθεση της αστυνομίας ήταν εντελώς αναίτια. Έριξαν χημικά στον κόσμο, χτύπησαν πολίτες με ασπίδες και γκλοπ στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετέφεραν το σκηνικό καταστολής και στην οδό Παπαναστασίου, ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Η ίδια πηγή καταγγέλλει επίθεση με γκλοπ και σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την διαδήλωση. Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την άφιξη του πρωθυπουργού στην πόλη και τότε, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνει, το πλήθος