Λάρισα: Αναζητούν δικαιολογίες στην ΕΛ.ΑΣ για τον θανάσιμο τραυματιμό του 20χρονου;

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο 20χρονου στο Μοσχοχώρι Λάρισας από πυρά αστυνομικού

λαρισα

Ενώπιον του Εισαγγελέα και στην συνέχεια του Ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος από το όπλο του οποίου προέρχεται η σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονό σεσημασμένο Σύρο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη χθες, στην Ε.Ο Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες με τις οποίες έπεσε νεκρός ο 20χρονος. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το κλεμμένο αυτοκίνητο μετά από μια «τρελή» καταδίωξη, κατέληξε στην αυλή σπιτιού στο Μοσχοχώρι Λάρισας. Ο 20χρονος Σύρος οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και άρχισε να τρέχει με τους αστυνομικούς να τον κυνηγούν, ανάμεσα σε οικόπεδα. «Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δηλογλίδου.

Την ίδια ώρα όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής αττικής στην ΕΡΤ) ο αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε ότι την ώρα που καταδίωκε τον νεαρό με το πιστόλι στο χέρι… σκόνταψε και το όπλο εκπυρσοκρότησε. Μάλιστα σύμφωνα με τον Ποινικολόγο κ. Γλύκα ο ίδιος υποστηρίζει στο OPEN ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπήρξε απειλή από τον 20χρονο, και φέρεται να έχει γίνει υπέρ βαση των ορίων από τον αστυνομικό

Πληροφορίες από το ρεπορτάζ τοπικών μέσω, ο δράστης φέρεται να μην απειλείται και να δικαιολογεί την χρήση όπλου, ενώ κατά την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, ο εικοσάχρονος φέρεται να έχει βληθεί με μία βολή, καθώς η σφαίρα φαίνεται να έχει πύλη εισόδου από την αριστερή πλευρά κάτω από την μασχάλη και πύλη εξόδου από την δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς τα κάτω.

Ωστόσο, όλα θα αποσαφηνισθούν κατά την ιατροδικαστική εξέταση που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.

Μόλις είχε αποφυλακιστεί

Στην κατοχή του εικοσάχρονου βρέθηκε ένα αποφυλακιστήριο και σύμφωνα με αυτό φαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε τα στοιχεία του.

Σύμφωνα λοιπόν με το αποφυλακιστήριο, νεκρός είναι ένας εικοσάχρονος υπήκοος Συρίας, ο όποιος με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου αποφυλακίστηκε στις 20 Μαρτίου 2023 από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής του.

Ποινή 46 μηνών και 20 ημερών που του επιβλήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, για παραλαβή από τα ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας «χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθηση τους σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα με έναρξη 07-09-2022 προφυλάκιση (7) μήνες (15) λήξη ποινής 12-12-2025» Ένας από τους όρους της αποφυλάκισης ήταν ο εικοσάχρονος να διαμένει στην Θεσσαλονίκη.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.