Newsroom

Newsroom

Λαγκάρντ: "Θα επιδιώξουμε συζητήσεις με όποια κυβέρνηση σχηματιστεί"

Περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα η Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι με το που θα συμβεί αυτό και επιτευχθεί…

lagarde 3

Περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα η Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι με το που θα συμβεί αυτό και επιτευχθεί σταθερότητα, σε όποια κυβέρνηση σχηματισθεί, «θα επιδιώξουμε τις συζητήσεις που είχαμε με τις ελληνικές αρχές ώστε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί με βιώσιμο και ευρύ τρόπο».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ επεσήμανε ότι «η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες για κατάλληλο περιβάλλον για επενδύσεις».

Πρόσθεσε ότι η σχέση Ελλάδας – Ευρώπης έχει δομηθεί καλύτερα και ότι υπάρχει ESM, ώστε αν αποφευχθεί η συστημικότητα και η μετάδοση που θα μπορούσε να προκληθεί ως αποτέλεσμα μίας μεγάλης κρίσης σε οποιαδήποτε χώρα.

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι η Ελλάδα όπως και κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα πρέπει να κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να διατηρηθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ σε  ερώτηση για το αν σκέφτεται το ανθρώπινο κόστος που έχει προκαλέσει το πρόγραμμα του ΔΝΤ και ειδικά στην χώρα μας, είπε:

«Πολύ, σας διαβεβαιώνω. Πρέπει να σκεφτείτε ότι το ΔΝΤ ερωτάται να πάει σε μία χώρα όταν η χώρα έχει διαμορφώσει συνθήκες που δεν μπορεί πλέον να χειρισθεί την οικονομική της κατάσταση, δεν έχει λάβει τις πολιτικές εκείνες που θα έπρεπε ώστε να διατηρήσει τη σταθερότητα στην οικονομία της».

Τέλος, η Λαγκάρντ είπε ότι «ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι ο ίδιος, όπως στη Γερμανία, όχι ίδιος ακριβώς σε σχέση με το ΑΕΠ ή το κόστος ζωής. Αλλά, όταν προτείναμε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είπαμε ότι κάτω από ένα όριο δεν μπορείτε να αλλάξετε το όριο, δεν μπορείτε να βάλετε τους ανθρώπους σε μία υπερβολικά δύσκολη κατάσταση».