Newsroom

Newsroom

Κύριε Πέτσα, αν γράφαμε πόσο κομψή είναι η Μαρέβα;

H κυβέρνηση εργαλειοποίησε την πανδημία, για πολλούς λόγους, μεταξύ άλλων για να βελτιώσει την εικόνα της. 

Μαρέβα

΄Προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα συναισθήματα του κοινού στις συνθήκες του εγκλεισμού, μοίρασε εξωφρενικά ποσά στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με τα οποία έχει αρκετά “γραμμάτια” έτσι κι αλλιώς. Μάλιστα, μετά το σάλο για την αδιαφάνεια και τους αποκλεισμούς, η κυβέρνηση επιχείρησε να παραπλανήσει, δημοσιοποιώντας μόνο τον κατάλογο των ΜΜΕ χωρίς τα ποσά, ώστε να έχει το χρόνο να παραποιήσει την κατανομή, όπως κατηγορείται. Όμως ακόμη και ως “μαγειρεμένη” η Λίστα Πέτσα είναι σκανδαλώδης.

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχαναν τη δουλειά τους, άνθρωποι είδαν τις επιχειρήσεις τους να καταρρέουν και μια κοινωνία σκεπάστηκε από την ανασφάλεια, η ΝΔ μοίραζε σχεδόν το 1/3 της καμπάνιας σε τρεις οικογένειες επιχειρηματιών-μιντιαρχών (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Αλαφούζος) και απίστευτα μεγάλα ποσά σε ανύπαρκτα ή άγνωστα ΜΜΕ που διακρίνονται στην υμνολογία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Μεσσία και την κολακεία της συζύγου του ως της πιο κομψής Ελληνίδας με το “απαράμιλλο στυλ”. Τέτοια απολυταρχική και λούμπεν αντίληψη είχαμε να δούμε από τότε που κατέρρευσαν καθεστώτα όπως του ζεύγους Τσαουσέσκου. 

Συνολικά στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ δεν αναλογεί ούτε το 1% της συνολικής δαπάνης ! Το tvxs.gr, είχε εξαρχής γνωστοποιήσει στους αναγνώστες του, τι του αναλογούσε και φαίνεται ότι απασχόλησε αρκετούς, ως υπόδειγμα αδικίας και μέτρο σύγκρισης με τα αστρονομικά ποσά της Λίστας Πέτσα, μακριά από κάθε μετρήσιμο κριτήριο: 

Το Tvxs.gr, ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά site της χώρας με πολυετή παρουσία στο διαδίκτυο αντιστοιχούν μόλις 5.000 ευρώ” αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, σχολιάζοντας τις τεράστιες αντιφάσεις. “Εντύπωση επίσης προκαλεί η πολύ μικρή χρηματοδότηση του tvxs.gr, 5.000” αναφέρει το (πλήρως αποκλεισμένο) koutipandoras.gr, συγκρίνοντας τα υπέρογκα ποσά ανύπαρκτων ΜΜΕ. Το Thepressproject παρατηρεί:”Εντύπωση επίσης προκαλεί η πολύ μικρή χρηματοδότηση του tvxs.gr (5.000)”

“Ως μέτρο σύγκρισης, μπορεί να παρατεθεί το γεγονός ότι το Tvxs.gr, ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά site της χώρας, αντιστοιχούν μόλις 5.000 ευρώ” σχολιάζει το libre.gr. Όπως αναφέρει το e-tetradio στο twitter και όπως συγκρίνει το Infowar, μόνο τα parapolitika παίρνουν τριακονταπλάσια διαφημιστική δαπάνη από το tvxs.gr χωρίς τίποτε στη δυναμική και τη θέση των μέσων να το δικαιολογεί. 

Τελικά, οι αντι-κρατιστές της κυβέρνησης μοίρασαν εκατομμύρια κρατικού χρήματος στους αντι-κρατιστές μιντιάρχες. Σε άλλες εποχές, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν αντιστεκόντουσαν στην εύνοια των “ημετέρων”,  φρόντιζαν να κατανέμουν τις καμπάνιες του δημοσίου κατ΄αναλογία ένα προς δύο, υπέρ των φιλικών τους ΜΜΕ, να τηρούν τουλάχιστον τα προσχήματα. Όμως τώρα, δεν τους αρκεί αυτό. Τα θέλουν όλα και η αναλογία γίνεται πλέον ένα προς… ενενήντα εννέα ! 

Δεν πρόκειται απλώς για σπατάλη αλλά για απροκάλυπτη απόπειρα εξόντωσης κάθε αντίθετης φωνής, τόσο μέσω του οικονομικού αποκλεισμού όσο και μέσω της νόθευσης του ανταγωνισμού. Είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της πολιτικής ανωμαλίας που εξελίσσεται στη χώρα, με την επιδεικτική στήριξη του ίδιου του Πρωθυπουργού. 

Όσο για το tvxs.gr, θα τραβήξει το δρόμο του, όπως εδώ και 12 χρόνια, με οποιαδήποτε κυβέρνηση. 

Πηγή: Tvxs.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…