Κυριάκος Μητσοτάκης – Ο αγαπημένος ήρωας και των μεσημεριανών του ΣΚΑΪ

Ο όμιλος ΣΚΑΪ δεν έκρυψε ποτέ την ξεκάθαρη στήριξη στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και μετεκλογικά.

EK Mitsotakis

Κι αν κατά τη περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης είχε εστιάσει στο να προσπαθεί να αποδομεί τον ΣΥΡΙΖΑ εξυψώνοντας τις προοπτικές για τη χώρα και τις δυνατότητες του Κυριάκου, σήμερα η δουλειά που γίνεται για τον αγαπημένο ήρωα του Φαλήρου είναι να στήνει το προφίλ του με κάθε δυνατό τρόπο. Από δελτία και ρεπορτάζ, μέχρι τα μεσημεριανά του σταθμού, όλα στοχεύουν στο να στοιχειοθετείται και να ενδυναμώνεται η αγία οικογένεια Μητσοτάκη. 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής σεζόν, ο Γιώργος Λιάγκας στην πρεμιέρα της εκπομπής του θέλησε να αγιοποιήσει Κυριάκο και Μαρέβα μέσα από ένα πλήρως λαϊκιστικό βίντεο. 

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που προλόγισε η Ελένη Τσολάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ως λαϊκός ήρωας ο οποίος είναι πολύ επικοινωνιακός και πλησιάζει έναν έναν τους μαθητές ξεχωριστά. Από τη μεσημεριανή εκπομπή δεν μπορούσε να λείπει το lifestyle ύφος και το «πόσο κούκλος είναι», με την κ. Τσολάκη μάλιστα να παραδέχεται το πόσο μεγάλη θαυμάστρια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και να στέλνει την ευχή της, «όλα να πηγαίνουν δεξιά».

Στο βίντεο που έπαιζε με τη συνοδεία του γνωστού τραγουδιού, «όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο» έγινε αναφορά φυσικά και στο «έτερό του ήμισυ», την Μαρέβα Γκραμπόβσκι, η οποία «χωρίς το μωρό της», όπως θα αναφερθεί και στο υψηλής αισθητικής άσμα που διάλεξαν ως μουσική επένδυση στο video, μετά το προφίλ που χτίζει με τις ξεκάθαρες έμφυλες αναφορές που «πιάνουν» τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και το φύλλο που άνοιξε ως τίμια νοικοκυρά, αποχωρίστηκε τον «αγαπημένο της σύζυγο» και έτσι στο βίντεο τη βλέπουμε σε αγιασμό ελληνικού σχολείου στην Κωνσταντινούπολη. 

 Ο παραπάνω τρόπος κάλυψης του πρωθυπουργικού ζεύγους από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη αλλά έρχεται να επιβεβαιώσει εμφατικά τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσίασε χθες το Reuters Institute for the Study of Journalism σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. H έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και σε επτά ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας εξετάζει το περιεχόμενο των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών Μέσων σε σύγκριση με τα ιδιωτικά κανάλια. 

Το ενδιαφέρον στοιχείο για την Ελλάδα είναι ότι αποτελεί μοναδικό παράδειγμα όπου ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χώρες τα δημόσια Μέσα έχουν απήχηση σε κοινό το οποίο έχει έντονο στη συμπεριφορά του το στοιχείο του λαϊκισμού, στην Ελλάδα κάτι τέτοιο ανατρέπεται, με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να αποτελεί την κύρια πηγή και δεξαμενή λαϊκισμού στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. 


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη