Newsroom

Newsroom

Κύπρος: Πώς έφτασε η αστυνομία στον εντοπισμό των δύο 11χρονων

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή των δύο 11χρονων αγοριών στην Κύπρο, τα οποία απήχθησαν σήμερα το πρωί από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρες στη Λάρνακα

5ba9f25f1dc524a5438b45cf 2

Η περιπέτεια του Φίλιππου και του Θεμιστοκλή φίλων και συμμαθητών 

του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων κράτησε περίπου οκτώ ώρες.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα δύο ανήλικα παιδιά ενώ πήγαν το πρωί κανονικά στο σχολείο τους, τους πλησίασε ένας άνδρας 35 ετών. Ο άνδρας βρισκόταν έξω απ΄ το σχολείο και ζήτησε από τα δυο παιδιά και από τους άλλους τρεις φίλους τους, να τον βοηθήσουν για να μεταφέρει κάτι από το αυτοκίνητό του, αφού όπως τους είπε ήταν ο νέος τους δάσκαλος.

Οι προθέσεις του άνδρα ωστόσο ήταν άλλες. Όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι τα δύο παιδιά είχαν εξαφανιστεί.

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση και χωρίς καθυστερήσεις στήθηκαν δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ ειδοποιήθηκαν οι λιμενικές Αρχές και τα αεροδρόμια. Η αστυνομία γύρω στις 09.30 το πρωί δημοσιοποίησε άμεσα τις φωτογραφίες των δυο παιδιών, αφού προηγουμένως λήφθηκε η σχετική άδεια από τους γονείς των δυο παιδιών.

Την ίδια ώρα και νωρίς το μεσημέρι στο Δημοτικό κατέφθασαν γονείς οι οποίοι υπέγραψαν σχετικό έντυπο προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους. Κατάθεση έδωσαν και οι γονείς των δυο παιδιών καθώς και δάσκαλοί τους.  Σωρεία ήταν η πληροφορίες στην ΑΔΕ Λάρνακας τις οποίες οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι αξιολόγησαν και έδιδαν σχετικές πληροφορίες στα περίπολα της Αστυνομίας τα οποία «κτένιζαν» την περιοχή της Λάρνακας κι όχι μόνο.

Τελικά, ο εντοπισμός των παιδιών έγινε μετά από πληροφορία πολιτών που είδαν τα παιδιά να εισέρχονται σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο. Η Αστυνομία έφθασε στο χώρο και συνέλαβε το δράστη και παρέλαβε τα παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους.

Ο 35χρονος συνελήφθη και οδηγείται στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας για ανάκριση προκειμένου να εξεταστεί η εμπλοκή του στην εξαφάνιση των δυο παιδιών. Είναι Ελληνοκύπριος και σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Στο μεταξύ τα δύο παιδιά που εντοπίστηκαν από την αστυνομία θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Ναρκωμένα τα παιδιά σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που βοήθησαν στον εντοπισμό των παιδιών, τα δύο αγόρια ήταν σε άσχημη κατάσταση και ναρκωμένα.

Σύμφωνα με το alphanews.live, αδελφός κατοίκου της περιοχής ανέφερε ότι ο φερόμενος δράστης έβγαζε το τελευταίο διάστημα τις πινακίδες εγγραφής του οχήματος του και τις τοποθετούσε ξανά, πράξη που κίνησε την περιέργεια των περίοικων.

«Ταίριαζαν όλα. Πήραμε την Αστυνομία. Ήρθαν άνοιξαν την πόρτα του. Μπήκαν μέσα, έκλεισαν την πόρτα και περίμενα λίγο έξω και μετά άκουσα τις φωνές. Ήταν τα παιδιά μέσα». 

Όπως ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο ύποπτος δεν είχε όπλο και τα παιδιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση. 

«Ήταν σαν ναρκωμένα. Τα έβγαλε ο ένας αστυνομικός στα δύο του χέρια. Ο άλλος με φώναξε για τυχών βοήθεια γιατί έμεινε μόνος του στο διαμέρισμα με τον συγκεκριμένο. Όταν είδα ότι δεν αντιδρούσε για να διαφύγει, βγήκα έξω. Τα μωρά δεν ανταποκρινόντουσαν. Ήταν σε άσχημη κατάσταση. Δεν ξέρανε την ώρα. Ήταν ναρκωμένα. Με τα ρούχα του σχολείου. Τα έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο. Τα πήραν μακριά». 

Για την κατάσταση του υπόπτου ανέφερε ότι την ώρα της εφόδου, αυτό κοίταζε με ένα βλέμμα αχανές. 

Πάντως και τα δύο παιδιά έχουν επιστρέψει στους γονείς τους. 

Συγχαρητήρια για το χειρισμό της υπόθεσης

Από πλευράς τους, Αρχηγός Αστυνομίας, Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Παιδείας αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασαν συγχαρητήρια σ’ όλους όσους συνέδραμαν στις επιχειρήσεις εντοπισμού των παιδιών.

Πατέρας 11χρονου: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ, όλοι ήταν άψογοι»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ, όλοι ήταν άψογοι» ήταν τα πρώτα λόγια του πατέρα του ενός από τους 11χρονους που που απήχθησαν σήμερα το πρωί στη Λάρνακα.

Όσοι βοήθησαν στον εντοπισμό των παιδιών, όλοι ήσαν άψογοι είπε ο πατέρας.


Οικογένεια Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Mέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής»

5777998

Οικογένεια Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Mέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής»

«Ο εν λόγω καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν έχει επιδείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας από…

Η καλύτερη διασκευή του «Ζαριού» έγινε από μαγαζί με κάρβουνα – «Τηλέφωνο θα πάρω τον Κολίτσα, Τρίκαλα καλέ όχι Καρδίτσα…» (video)

Σαττι

Η καλύτερη διασκευή του «Ζαριού» έγινε από μαγαζί με κάρβουνα – «Τηλέφωνο θα πάρω τον Κολίτσα, Τρίκαλα καλέ όχι Καρδίτσα…» (video)

Υποψηφιότητα για την καλύτερη διαφήμιση της χρονιάς θέτει το συγκεκριμένο μαγαζί

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

Μαρία Καρυστιάνου 1296x864 1

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

«Για ακόμη μια φορά η συνέντευξη έγινε σε πολύ ασφαλές περιβάλλον, με δημοσιογράφο ένα συγγενικό…

Η απίστευτη αποκάλυψη του Ματίας Αλμέιδα για τη μάχη του με την κατάθλιψη: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω»

5990083

Η απίστευτη αποκάλυψη του Ματίας Αλμέιδα για τη μάχη του με την κατάθλιψη: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Συγκλονίζουν όσα αναφέρει ο Ματίας Αλμέιδα στην αυτοβιογραφία του

Συγκλόνισε ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Σχολεία έδιωχναν την κόρη μου λόγω αυτισμού» (video)

παπανικολαου

Συγκλόνισε ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Σχολεία έδιωχναν την κόρη μου λόγω αυτισμού» (video)

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο πρώην μπασκετμπολίστας προέβη σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με την…