Κυνική ομολογία Βορίδη: «Νόμιμες»… οι υποκλοπές

Σε μια προφανή προσπάθεια να διαστρέψει την πραγματικότητα και να αντιστρέψει το διακύβευμα της πρότασης μομφής, ο Μάκης Βορίδης ουσιαστικά ισχυρίστηκε ότι οι υποκλοπές ήταν απόδειξη του κράτους δικαίου.

Βορίδης

O υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης με απύθμενη υποκρισία και αλαζονεία, ανέφερε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, ότι δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο ότι ο πρωθυπουργός είχε γνώση των επισυνδέσεων και ότι είχε δώσει εντολή για αυτές. Ο Μάκης Βορίδης ουσιαστικά ισχυρίστηκε ότι οι υποκλοπές ήταν απόδειξη του κράτους δικαίου, καθώς είπε χαρακτηριστικά: «Κράτος δικαίου είναι η εφαρμογή της νομιμότητας. Η ΑΔΑΕ αυτό που λέει είναι ότι έγιναν νόμιμες επισυνδέσεις. Ρωτώ την αξιωματική αντιπολίτευση, που θέλει να ρίξει την κυβέρνηση διότι ‘παραβίασε το κράτος δικαίου’, η τήρηση της νομιμότητας είναι ο εγγυητής του κράτους δικαίου; Έρχεται η Αρχή που την επικαλείστε, γιατί θέλετε να ρίξετε την κυβέρνηση, και λέει ότι είναι όλα νόμιμα. Μα δεν σας αρέσουν οι διατάξεις που υπάρχουν για τις επισυνδέσεις. Τότε όμως έρχεσαι στη Βουλή και αλλάζεις τις διατάξεις. Μέχρι να αλλάξεις τις διατάξεις, οι διατάξεις εφαρμόζονται. Είναι αντιληπτό αυτό από την Αριστερά; Ναι ή όχι;»

Και συνέχισε: «Μπορούν, με βάση το προηγούμενο πλαίσιο, να γίνουν νόμιμες επισυνδέσεις σε κρατικούς αξιωματούχους; Μπορούν. Η διαδικασία τηρήθηκε; Βεβαίως».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη