Newsroom

Newsroom

Κυκλοφοριακό χάος σε δρόμους και εθνικές – Εγκλωβισμένα στα χιόνια ΙΧ (video – εικόνες)

Ακινητοποιημένα είναι τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Θήβας λόγω της κακοκαιρίας δημιουργώντας τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς που έχουν ξεκινήσει ήδη την χριστουγεννιάτικη έξοδο. Τα αυτοκίνητα έχουν δημιουργήσει ουρά χιλιομέτρων. Άρχισε ο απεγκλωβισμός των οχημάτων στο Μαρτίνο.

5a3d1ef41dc5249f428b4832

Αναλυτικότερα, η  έξοδος των εκδρομέων σε συνδυασμό με την κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας οπού εκατοντάδες αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα περιμένοντας τα εκχιονιστικά. 

Παράλληλα, υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στο ύψος της Τανάγρας, στις στροφές της Μαλεσίνας και του Θεολόγου και στο Μαρτίνο.   

Άρχισε ο απεγκλωβισμός των Ι.Χ. στο Μαρτίνο

Ανασύρθηκαν οι νταλίκες που είχαν “διπλώσει” και αρχίζει σιγά-σιγά να ανοίγει το ρεύμα προς τη Λαμία της Eθνικής Oδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Σιγά-σιγά αποκαθίσταται η ροή των Ι.Χ. αυτοκινήτων να κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία και Θεσσαλονίκη, ενώ αυτή την ώρα δίδεται μάχη για να απελευθερωθεί και το ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα με την απομάκρυνση των ΙΧ που ήταν εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα χρειαστεί όμως αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία, καθώς εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς την Λαμία ενώ άλλα αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Για τον απεγκλωβισμό αξιοποιήθηκε και η ύφεση των καιρικών φαινομένων για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί και οι επιβάτες των Ι.Χ. συμπλήρωσαν περισσότερες πάνω από 5 ώρες ταλαιπωρίας εγκλωβισμένοι στα χιόνια.

Άνοιξε η Αθηνών – Λαμίας στην Τραγάνα

Άνοιξε μετά τις 5.30 το απόγευμα, ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του 126ου χλμ, μετά τα διόδια της Τραγάνας, όπου είχαν διπλώσει δύο νταλίκες, εγκλωβίζοντας και ένα τουριστικό λεωφορείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία, η κατάσταση είναι η εξής:

– Στην περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.

– Διακοπή της κυκλοφορίας από την αστυνομία έχουμε και στο δρόμο Λαμία-Καρπενησίου, στο 48ο χιλιόμετρο, καθώς η έντονη χιονόπτωση που υπάρχει στην περιοχή δεν επιτρέπει στα εκχιονιστικά να διατηρήσουν καθαρό το οδόστρωμα. Έτσι μπροστά στον κίνδυνο να εγκλωβιστούν οι οδηγοί στα χιόνια, που ξεπερνούν τα 50 εκατοστά, διεκόπη η κυκλοφορία και θα επιτραπεί όταν μπορέσουν οι οδηγοί να κινηθούν με ασφάλεια. Ήδη στην περιοχή βρίσκονται πάνω από 100 ΙΧ με κατεύθυνση το Καρπενήσι, ενώ η κίνηση από την Λαμία προς Καρπενήσι είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

– Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ αλλά και με πολλά προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό.


Η Τροχαία απαγορεύει την κυκλοφορία των φορτηγών στην Αθηνών-Λαμίας 

Η Τροχαία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών στο ρεύμα προς Λαμία. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης φορτηγών οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών. 


Προβλήματα και στους δρόμους της Αθήνας

Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα παρατηρείται όμως αυτή την ώρα και στους δρόμους της Αθήνας,που οι καταναλωτές κάνουν τα τελευταία τους ψώνια.

Αναλυτικότερα, μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στην έξοδο της Κηφισίας προς Αττική Οδό. Επίσης, στον κόμβο της Αττικής Οδού στην Κηφισίας (δακτυλίδι) παρατηρούνται σημαντικότατες καθυστερήσεις.

Στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα, από τη Μαραθώνος μέχρι και την Μεταμόρφωση, τα οχήματα είναι επίσης ακινητοποιημένα.


Σφοδρή χιονοθύελλα στην Αχαΐα –  Εγκλωβίστηκαν σε ΚΤΕΛ επιβάτες και οδηγοί οχημάτων

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα και στην Αχαΐα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί επίσης, σοβαρά προβλήματα στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων. Συγκεκριμένα,  34 επιβάτες λεωφορείου ΚΤΕΛ παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι καθώς και οδηγοί οχημάτων. 



Λίγο μετά τις 11 το βράδυ έφτασαν με ασφάλεια έφθασαν στα Καλάβρυτα οι οδηγοί και οι επιβάτες δεκάδων αυτοκινήτων, που ήσαν νωρίτερα ακινητοποιημένα στην περιοχή του ‘Ανω Διακοπτού, λόγω της χιονόπτωσης.

Ειδικότερα, εκχιονιστικό μηχάνημα έφθασε στο ‘Ανω Διακοπτό και αμέσως μετά άρχισε να απομακρύνει το χιόνι από το οδόστρωμα . Κατόπιν, τα αυτοκίνητα ακολουθούσαν το εκχιονιστικό, μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους, στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Στην συνέχεια, έκλεισε ο δρόμος Πούντας – Καλαβρύτων, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, εξ΄ αιτίας της χιονόπτωσης, ενώ από νωρίς αύριο το πρωί αναμένεται να επιχειρήσουν εκ νέου τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αιγίου – Καλαβρύτων, από το ύψος της περιοχής Αχλαδιά.

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και οι εκχιονισμοί στην Εύβοια

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και σήμερα στην Εύβοια, ενώ η Περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση καταβάλουν προσπάθεια να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας με ανακοίνωση της ενημέρωσε τους πολίτες ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για το τμήμα στα Ψαχνά – Προκόπι (Άγιος) και η διέλευση επιτρέπεται μόνο σε επιβατικά οχήματα. 

Από το βράδυ της Πέμπτης εώς και σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, έχει απαγορευθεί η διέλευση φορτηγών από το ορεινό τμήμα του Άγιου προς το Προκόπι.

Επίσης, εκχιονισμοί πραγματοποιούνται στο τμήμα Στενή-Στρόπωνες και στις περιοχές Κοκκινομηλιά και Παπάδες, στη Βόρεια Εύβοια.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση του χιονιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αρμόδιες για τον αποχιονισμό υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες ήδη επιχειρούν από χθες στα ορεινά και ημιορεινά του Νομού, όπου συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις. 

Για τη διασφάλιση των μετακινήσεων των πολιτών, καθώς και για την οδική ασφάλεια, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά την επιδείνωση του καιρού, όπως προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…