Κυβερνητικοί κύκλοι: Κανένας συμβασιούχος δεν θα επιστρέψει χρήματα

«Δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής χρημάτων από οποιονδήποτε δεν έχει πληρωθεί», δηλώνουν καταφατικά κυβερνητικές πηγές.

58ca5e961dc524ac398b46cd

Ειδικότερα, το φλέγον θέμα με τους συμβασιούχους μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συζητήθηκε κατά την ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τους δανειστές από την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν «κρατάτε μικρό καλάθι σε σχέση με όσα ακούγονται για τη μη πληρωμή δεδουλευμένων συμβασιούχων των ΟΤΑ».

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι «δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής χρημάτων από οποιονδήποτε δεν έχει πληρωθεί».

Επιπλέον, τονίζουν ότι σε κάθε περίπτωση ισχύει «μέχρι κεραίας» η χθεσινή δέσμευση της κυβέρνησης (ότι κανένας άνθρωπος δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ για τη δουλειά που έχει προσφέρει), και από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, αλλά και κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσημης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Όπως υπογραμμίζουν, «η κυβέρνηση θα αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, νομοθετική ή άλλη, ώστε κανένας άνθρωπος να μη χρειαστεί να επιστρέψει χρήματα ή να μην πληρωθεί».

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, επέκρινε την απαράδεκτη -όπως τη χαρακτήρισε- δημοσιοποίηση της απόφασης στον Τύπο, προσθέτοντας με νόημα πως «αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους φαινόμενα παρουσιάζονται επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης που οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων της».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή