"Κωλοτούμπα" επικών διαστάσεων από Τουρκία – Μέχρι και στην βάση του Ινσιρλίκ καλεί η Άγκυρα του Ρώσους

Η Τουρκία ενδεχομένως να άφηνε την Ρωσία να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση του Ινσιρλίκ για τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

577a1e641dc524e7748b4839 1

«Θα συνεργαστούμε με όποιον πολεμά κατά του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε ο Τσαβούσογλου. «Η Άγκυρα άνοιξε την βάση του Ινσιρλίκ σε όλους όσους επιθυμούν να συμπράξουν σε μια πιο ενεργή μάχη» κατέληξε.

«Γιατί να μην συνεργαστούμε με την Ρωσία κατά αυτό τον τρόπο. Η Τουρκία είναι έτοιμη για τέτοια συνεργασία. Η τρομοκρατία είναι ένας κοινός εχθρός. Ενωμένες προσπάθειες είναι σημαντικές για να αποφευχθούν αρνητικά επεισόδια» πρόσθεσε ο υπουργός

Προς το παρόν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία επιτρέπεται μόνο να χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση του Ινσιρλίκ

Οι σκέψεις κύκλων της Αθήνας

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο koutipandoras.gr κύκλοι στο Υπουργείο Εξωτερικών, η Αθήνα παρακολουθεί με ενδιαφέρον την προσπάθεια επαναπροσέγγισης μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.

Αν μη τι άλλο, μας τονίστηκε, υπάρχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα. Εκεί που θα πρέπει κανείς να παρατηρεί ώστε να βγάλει ένα συμπέρασμα για το μέλλον, είναι στο μέτωπο της Συρίας, όπου μετά την απομάκρυνση Νταβούτογλου, ο οποίος σύμφωνα με τους κύκλους διακατεχόταν από διάφορα ιδεολογικά κωλύματα, υπάρχει πλέον πεδίο προσέγγισης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σε κάθε περίπτωση η Άγκυρα είναι εκείνη που θα πρέπει να κάνει τις μεγαλύτερες παραχωρήσεις. Παραχωρήσεις που θα πρέπει να είναι πολλή προσεκτικές καθώς ήδη η Άγκυρα υπάρχει η εκτίμηση πως δρέπει τους καρπούς της στήριξης των τζιχαντιστών.

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet