Newsroom

Newsroom

Κρίτωνας Αρσένης: "Σκιές διαπλοκής στην επένδυση στη Σητεία"

Εξηγήσεις, και μάλιστα άμεσα, καλείται να δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης σχετικώς με την παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο της…

Εξηγήσεις, και μάλιστα άμεσα, καλείται να δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης σχετικώς με την παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Invest in Greece» του δικηγόρου Ιωάννη Δρυλλεράκη, ο οποίος εμφανίζεται, παραλλήλως, ως νομικός σύμβουλος επενδυτών στη Χερσόνησο Σίδερο του δήμου Σητείας, στα ανατολικά της Κρήτης. H έγκριση της εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου της «Invest in Greece» στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 αποτέλεσε πρόκριμα για την ένταξη του έργου «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» στο «fast track» με απόφαση Διυπουργικής Επιτροπής.

Ο κ. Δρυλλεράκης είναι δικηγόρος Αθηνών παρ΄ Αρείω Πάγω, διετέλεσε για περισσότερα από 20 χρόνια διευθυντής Νομικών και Φορολογικών Υπηρεσιών των θυγατρικών επιχειρήσεων της Exxon κι εν συνεχεία της Shell στην Ελλάδα, καθώς και μέλος των Διοικητικών τους Συμβουλίων και των Επιτροπών Διοίκησης. Έχει υπάρξει, επίσης, μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών ελληνικών εταιριών, τακτικό μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί τρία έτη, καθώς και της Επιτροπής Ανταγωνισμού για μια πενταετία. Ο ίδιος, εξάλλου, καμαρώνει για την εκτεταμένη και μακρόχρονη εμπειρία του σε θέματα πάσης φύσεως ιδιωτικοποιήσεων, έχοντας ενεργήσει σε πολλές περιπτώσεις ως νομικός σύμβουλος του ελληνικού Δημοσίου ή επενδυτών. Επίσης, έχει συχνά επεξεργαστεί και προετοιμάσει νομοθετικές τροποποιήσεις του νομικού πλαισίου των αποκρατικοποιήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης εντοπίζει σκιές διαπλοκής, ενώ με κατεπείγουσα ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καυτηριάζει την άρνηση του υπουργείου Ανάπτυξης να διαθέσει στους κατοίκους που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας διοικητικά έγγραφα που αφορούν την έγκριση της επένδυσης. Η ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εστιάζεται στην παραβίαση της οδηγίας 2003/4 για την πρόσβαση σε περιβαλλοντικές πληροφορίες και των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης του Άαρχους.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά την τουριστική ανάπτυξη πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών στη χερσόνησο Σίδερο του δήμου Σητείας, η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA. Ο κ. Αρσένης δηλώνει πως αυτή η επένδυση είναι χαρακτηριστική του νέου δόγματος της επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων και του Συντάγματος υπέρ των πολιτικών και οικονομικών φίλων και κατά των αντιδρώντων και λιγότερο αρεστών. «Καλώ την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να αποσύρει την επένδυση στην Τοπλού από το fast track και να επανεξεταστεί ο φάκελός της από μηδενική βάση», υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως