Newsroom

Newsroom

Κρήτη: Τι έδειξαν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για την πατροκτονία

Νέα στοιχεία για το έγκλημα στη Φορτέτσα στο Ηράκλειο της Κρήτης ήρθαν στη δημοσιότητα μετά την ιατροδικαστική εξέταση, που διενήργησε ο ιατροδικαστής Ξενοφών Μάντακας στη σορό του θύματος.

5a436f3d1dc524520c8b4738 1

Συγκεκριμένα, ο θάνατος του άτυχου 61χρονου ήταν ασφυκτικός, εξαιτίας απόφραξης του στόματος και της μύτης. Στη σορό του 61χρονου βρέθηκαν σημάδια πάλης, που αποδεικνύουν ότι προσπάθησε να αντιδράσει καθώς ο γιος του τον έπνιγε με τα ίδια του τα χέρια, αλλά λόγω της κατανάλωσης ουσιών δεν υπήρχε η δύναμη για να αντισταθεί αποτελεσματικά, προσθέτει ο κ. Μάντακας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τέτοιοι θάνατοι συνήθως παρατηρούνται σε ανήλικα παιδιά, τα οποία έχουν μικρή μυική δύναμη. Σε ενήλικες συμβαίνουν ανάλογες περιπτώσεις, όταν λόγω κατανάλωσης ουσιών, δεν έχουν τη δύναμη και τα αντανακλαστικά, ώστε να αντιδράσουν.

Παράλληλα, αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις από τα δείγματα που έχουν ληφθεί και τα οποία σε περίπου ένα μήνα θα δώσουν σαφείς απαντήσεις

Κηδεύτηκε ο πατέρας

Εν τω μεταξύ συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα τον 61χρονο άνδρα η κηδεία του οποίου τελέστηκα από τον Ιερό Ναό του Τίμιου Σταυρού στη Φορτέτσα. 

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος πατροκτόνος εμφανίστηκε το πρωί ενώπιον των ανακριτικών αρχών Ηρακλείου, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Παρασκευή.