Newsroom

Newsroom

To Koutipandoras στη Λέσβο: Μάρτυρες μιας απάνθρωπης τραγωδίας

Mε την κυβέρνηση να έχει επιλέξει την καταστολή και την προώθηση των κλειστών κέντρων κράτησης ως «απάντηση» στην καταστροφή της Μόριας, o απεσταλμένος από το Koutipandoras στην Λέσβο μεταφέρει την πραγματική εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, και το πως βιώνουν οι χιλιάδες οικογένειες το νέο «Γολγοθά» μετά την εγκατάλειψη της δομής

DSCF8025 1

Συνεχίζεται και σήμερα (Σάββατο) η ένταση να είναι τεταμένη στη Μυτιλήνη, στο σημείο όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και τρεις ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τον καταυλισμό και τη δομή των προσφύγων. Εικόνες ντροπής αντικρίζει κανείς από τις φωτογραφίες του απεσταλμένου δημοσιογράφου, Αντώνη Ρηγόπουλου, και του φωτογράφου Μάριου Μπίκα για το Koutipandoras. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες ευάλωτες οικογένειες που δεν μπορούσαν να διαφύγουν από τις δύσβατες περιοχές γύρω από τη Μόρια, έχουν μαζευτεί έξω από την περιοχή του Καρά Τεπέ και στην ευρύτερη περιοχή που είναι περίπου 6 χιλιόμετρα από τη Μόρια αναζητώντας βοήθεια, η έστω να δοθεί μια λύση για να μην συνεχιστεί ο νέος «Γολγοθάς»που βιώνουν.

Και σαν να μην έφτανε  αυτό, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν και τον φόβο της κρατικής και ρατσιστικής βίας. Οι δυνάμεις καταστολής που έχει στείλει η κυβέρνηση, για την αποφυγή επεισοδίων, το μόνο που πράττουν είναι να προχωρούν σε απροκάλυπτες επιθέσεις κατά των προσφύγων και δημοσιογράφων. 

 

Αυτό που έχει συμβεί στη Μόρια και αυτό που συμβαίνει 3 μέρες τώρα  δεν τιμά κανέναν. Οι εικόνες ντροπής θα κάνουν για μια ακόμη φορά τον γύρο του κόσμου… με την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να στέκεται ανίκανη να δώσει λύση σε αυτή την απάνθρωπη τραγωδία!

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη