Newsroom

Newsroom

Κούρεμα χρέους έως και 92% από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Το καλύτερο δώρο για έναν οικογενειάρχη δανειολήπτη επεφύλαξε το ειρηνοδικείο Χανίων, καθώς αποφάσισε κούρεμα του χρέους του σε ποσοστό άνω…

Το καλύτερο δώρο για έναν οικογενειάρχη δανειολήπτη επεφύλαξε το ειρηνοδικείο Χανίων, καθώς αποφάσισε κούρεμα του χρέους του σε ποσοστό άνω του 92%. Ο δανειολήπτης, ο οποίος σημειωτέον αυτή την περίοδο είναι άνεργος χρωστούσε σε τέσσερις τράπεζες συνολικές οφειλές ύψους περίπου 72.500 ευρώ. Το δικαστήριο, αναγνωρίζοντας την πλήρη αδυναμία του πολίτη να εξοφλήσει το χρέος του, αποφάσισε να πληρώσει το ποσό των 551 ευρώ και μάλιστα σε χρονικό ορίζοντα τετραετίας με μηναία δόση 11,48 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο δανειολήπτης είχε περιουσιακά στοιχεία με συγκυριότητα το 25% επί αυτών, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι δεν κρίνονται πρόσφορα για εκποίηση αφενός γιατί δεν θα προκαλούσαν αγοραστικό ενδιαφέρον, αφετέρου γιατί η εκποίησή τους δεν θα απέφερε κάποιο αξιόλογο τίμημα για την ικανοποίηση των πιστωτών του.