Newsroom

Newsroom

Κούλογλου: Οικονομικός πόλεμος με banks αντί για τανκς

«Προς το παρόν οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται και η κάθε μία τραβάει το σχοινί στην άκρη. Έτσι γίνεται σε κάθε διαπραγμάτευση και σε κάθε πόλεμο γιατί στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε εδώ με ένα είδος οικονομικού πολέμου όπου έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας όλα τα σύγχρονα όπλα. Όχι τανκς, αλλά banks, τράπεζες δηλαδή και όλα τα συναφή»

1 1325

«Προς το παρόν οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται και η κάθε μία τραβάει το σχοινί στην άκρη. Έτσι γίνεται σε κάθε διαπραγμάτευση και σε κάθε πόλεμο γιατί στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε εδώ με ένα είδος οικονομικού πολέμου όπου έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας όλα τα σύγχρονα όπλα. Όχι τανκς, αλλά banks, τράπεζες δηλαδή και όλα τα συναφή», τόνισε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον Realfm.

O Ευρωβουλευτής αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πρόσθεσε ακόμα πως: «Από την άλλη μεριά σε κάθε τέτοια ιστορία υπάρχουν και κίνδυνοι να ξεφύγει η κατάσταση. Όπως και σε κάθε πόλεμο, τον αρχίζεις και δεν ξέρεις πως θα τον τελειώσεις. Αυτό έχει συμβεί πολύ συχνά ιστορικά στους συμβατικούς πολέμους και μπορεί να συμβεί και εδώ ή να γίνει κάποιο ατύχημα. Από την πλευρά της Ευρωπαϊκή Ένωσης η αίσθηση που έχω εγώ είναι ότι δεν θέλουν να γίνει κάποιο ατύχημα γιατί θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Από την άλλη μεριά αξιοποιούν τον συσχετισμό των δυνάμεων που είναι υπέρ τους για να αποσπάσουν από την Ελλάδα τις μεγαλύτερες δυνατές παραχωρήσεις».

Στο αν θα πρέπει να οδηγηθούμε σε συμφωνία ή σε ρήξη ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η δική μου θέση είναι ότι αν έπρεπε να γίνουν κινήσεις ρήξης θα έπρεπε να γίνουν στην αρχή. Αμέσως μετά τις εκλογές όπου το κλίμα ήταν πιο ευνοϊκό. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει επιλέξει, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει, να μην προχωρήσουν σε ρήξη, τότε το καλύτερο θα ήταν να γίνει σήμερα μία συμφωνία, όσο το δυνατόν συντομότερο, με κάποιες παραχωρήσεις οι οποίες επιμένω δεν πρέπει να είναι υφεσιακού χαρακτήρα, να προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία, δηλαδή περικοπές συντάξεων, να είναι άλλου είδους παραχωρήσεις, ορισμένες προσωρινές».

(φωτο Μπόλαρη αρχείο eurokinisi)

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη