Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης ευθύνεται προσωπικά για την αμαύρωση της εικόνας της χώρας

Με αφορμή την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που δείχνει την Ελλάδα στην τελευταία πλέον θέση στην ΕΕ και στα Βαλκάνια για την ελευθερία του Τύπου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σχολίασε καυστικά την κατρακύλα της Ελλάδα δείχνοντας ως κύριο υπεύθυνο... τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

NewsRoom 03/05/2022 | 23:40

«Ήταν αναμενόμενη η κατρακύλα της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη για την ελευθερία και την ποιότητα των ΜΜΕ. Με ευθύνη των ενόχων,  η λίστα Πέτσα, οι διώξεις κατά δημοσιογράφων,  οι παράνομες παρακολουθήσεις καθώς και ο διευρυνόμενες λογοκριτικές πρακτικές αποκρύπτονται από τους Έλληνες πολίτες. Το ίδιο θα γίνει πιθανότατα και με την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για το 2022, που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα, σημειώνει  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου. 

«Όμως η λογική της στρουθοκαμήλου δεν λύνει το πρόβλημα. Η επιδείνωση της κατάστασης των ΜΜΕ στην Ελλάδα απασχολεί και αξιολογείται αρνητικά από τις οργανώσεις για την ελευθερία του τύπου και τις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση που υποσχέθηκε να κάνει τη χώρα μοντέρνα και ευρωπαϊκή, μας έχει φέρει στις πρώτες θέσεις στην ακρίβεια και τους θανάτους από την πανδημία και στην τελευταία θέση στην ελευθερία του τύπου. Χειρότερα από την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Παίρνοντας υπό τον άμεσο έλεγχο του τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, χρηματοδοτώντας επιλεκτικά τους φίλους και διώκοντας εκδικητικά τους επικριτές του, ο κ. Μητσοτάκης ευθύνεται προσωπικά για την  αμαύρωση της εικόνας της χώρας».

Παράλληλα, ο Στέλιος Κούλογλου ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου για τα ΜΜΕ με αφορμή την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για το 2022. Ζητά να εξεταστεί η κατάσταση των ΜΜΕ στα κράτη μέλη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις οργανώσεις για την ελευθερία του τύπου.