Κώστας Μπακογιάννης: Οι επιλογές του για συνεργάτες και αντιδημάρχους τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα

Μακρόπουλος, Έβερτ, Γκαγκάκη και Αγγελή – Λυκούδη. Μερικές περιπτώσεις που δείχνουν ότι ο δήμαρχος επιλέγει για κορυφαίες θέσεις τους πλέον «ακατάλληλους»

NewsRoom 30/11/2020 | 12:10

Μία θα μπορούσε να θεωρηθεί τυχαία. Δύο, ίσως ατυχία. Τι μπορεί να πει κανείς όμως όταν γίνονται τρεις ή τέσσερις οι αστοχίες – για να χρησιμοποιήσουμε έναν επιεική χαρακτηρισμό – στις επιλογές των στενών συνεργατών; Σίγουρα δεν υπάρχει δικαιολογία για τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, που βρίσκεται τουλάχιστον έκθετος από τα πρόσωπα που διάλεξε να τοποθετήσει σε κορυφαίες θέσεις στον δήμο της πρωτεύουσας.

Το τελευταίο – μέχρι στιγμής – χτύπημα ήρθε το Σαββατοκύριακο από τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων του Δήμου Αθηναίων Νικόλαο Μακρόπουλο. Την ώρα που η χώρα θρηνούσε άλλους 219 νεκρούς (121 το Σάββατο και 98 την Κυριακή) από τον κορωνοϊό, που το lockdown έχει γονατίσει την ελληνική οικονομία και χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης, ο Ν. Μακρόπουλος βρήκε να νοσταλγήσει την αγαπημένη του Aston Martin και το σπίτι στην παραμυθένια συνοικία Μπάντεν Μπάντεν στην Γερμανία.

Εκτός τόπου και χρόνου; Πλήρης αναισθησία; Το σίγουρο είναι ότι η ανάρτηση του αντιδημάρχου στα social media προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Δεν προκάλεσε, ωστόσο, έως τώρα καμία αντίδραση από τον ίδιο τον Κώστα Μπακογιάννη. 

Το δηκτικό σχόλιο της Έλενας Ακρίτα συμπυκνώνει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί για άλλη μια φορά για τον δήμαρχο Αθηναίων. «Ο Μπακογιάννης εκτός από ευφάνταστος και οραματικός δήμαρχος, είναι και εξαίρετος κριτής χαρακτήρων», ανέφερε με νόημα με δική της ανάρτηση στα social media. 

Η καθαίρεση της Αλεξίας Έβερτ

Δεν έχουν περάσει άλλωστε δύο εβδομάδες από το σάλο που είχε ξεσπάσει μετά την χυδαία επίθεση σε βάρος των διαδηλωτών του ΚΚΕ, ανήμερα της 17ης Νοέμβρη από άλλη μια λαμπρή επιλογή του Κώστα Μπακογιάννη, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αλεξία Έβερτ.

«Κατσαρίδες και τρωκτικά» τους είχε χαρακτηρίσει η Αλεξία Έβερτ, επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Τότε, ο Κώστας Μπακογιάννης αναγκάστηκε να την καθαιρέσει, ζητώντας την παραίτησή της. Παραίτηση, την οποία είχαν ζητήσει νωρίτερα η Ανοιχτή Πόλη και ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας. 

Οι παραιτήσεις Γκαγκάκη και Αγγελή - Λυκούδη

Τα προβλήματα πάντως στην ομάδα των συνεργατών του δημάρχου Αθηναίων είχαν ξεκινήσει ένα χρόνο σχεδόν πριν, με άλλη μια «λαμπερή» επιλογή του Κώστα Μπακογιάννη. Την υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης Κατερίνα Γκαγκάκη. Αυτή παραιτήθηκε από μόνη της μετά τις αντιδράσεις για τα σεξιστικά σχόλια που έγιναν στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα - όπου συμμετείχε - εναντίον της φοιτήτριας που έπεσε θύμα κακοποίησης στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Την ίδια περίοδο πέρυσι, να θυμίσουμε ότι υπό το βάρος της κατακραυγής και των σχέσεών της με τη Χρυσή Αυγή, είχε υποβάλει την παραίτησή της στον Κώστα Μπακογιάννη και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Αθηναίων, με αντικείμενο το Παιδί, Δήμητρα - Ινές Αγγελή – Λυκούδη.

Ήταν αυτή που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να μην παραχωρηθεί το 144ο δημοτικό σχολείο στην Πακιστανική Κοινότητα για μαθήματα το Σαββατοκύριακο, παρακάμπτοντας την ομόφωνα θετική απόφαση της σχολική επιτροπής.

Και δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ήξερε ποιαν τοποθετούσε στην κρίσιμη αυτή θέση. Μερικά χρόνια νωρίτερα, ως κοινοτική σύμβουλος με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη, η Δήμητρα - Ινές Αγγελή - Λυκούδη είχε ταχθεί υπέρ των πογκρόμ κατά των μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας και του Αγίου Παντελεήμονα και είχε αναπτύξει σχέσεις με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: avgi.gr