Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 180.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ

Πάνω από 7 εκατ. κρούσματα σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική - 2.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο στο Ισραήλ - Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην Αβάνα

ap peryr 1

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό έσπασαν το φράγμα των 7 εκατομμυρίων χθες Πέμπτη στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, την περιφέρεια που καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις στον πλανήτη, μολονότι ορισμένες χώρες διαπιστώνουν επιβράδυνση του ρυθμού της εξάπλωσης της πανδημίας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ημερήσιος μέσος όρος επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μειώθηκε στα περίπου 77.800 την περασμένη εβδομάδα, έναντι σχεδόν 85.000 την προηγούμενη, σύμφωνα με την καταμέτρηση αυτή, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των κυβερνήσεων της περιοχής, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έξι μήνες αφότου επιβεβαιωνόταν το πρώτο κρούσμα στη Βραζιλία, η χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στην υφήλιο, πίσω από τις ΗΠΑ, κατέγραψε χθες Πέμπτη 984 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 44.235 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό να φθάνει τους 118.649 νεκρούς επί συνόλου 3.761.391 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Με άλλα λόγια η Βραζιλία μετράει πάνω από τις μισές μολύνσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια.

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 180.000 οι θάνατοι

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού πέρασε ακόμη ένα τραγικό ορόσημο στις ΗΠΑ, αυτό των 180.000 θανάτων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Σε 24 ώρες, άλλοι 931 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με τον απολογισμό από το ξέσπασμα της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 180.527 στις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν το ίδιο διάστημα 42.859 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Συνολικά, έχουν προσβληθεί πάνω από 5,8 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων πάνω από 2,1 εκατομμύρια έχει κριθεί πως ανέρρωσαν.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, αλλά η χώρα απέχει ακόμα πολύ από το επίπεδο που θα μπορούσε να ειπωθεί πως έθεσε υπό έλεγχο την πανδημία, ενώ ο εθνικός μέσος όρος κρύβει τεράστιες τοπικές διαφοροποιήσεις.

Ισραήλ: 2.000 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 110.403.

Ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 αυξήθηκε το ίδιο διάστημα κατά εννέα στους 884, κατά την ίδια πηγή, όπως μεταδίδει το Xinhua και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκαν σε 409, από το σύνολο των 846 ανθρώπων που νοσηλεύονται. Το σύνολο των Ισραηλινών που έχουν αναρρώσει έφθασε τους 87.726, αυξήθηκε κατά 1.260 σε ένα 24ωρο. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 21.793.

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην Αβάνα

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Αβάνας ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, των μετακινήσεων από την πρωτεύουσα της Κούβας προς τις επαρχίες, καθώς και αυστηρότερων περιορισμών στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς οι αρχές πασχίζουν να περιορίσουν την καταγραφόμενη έξαρση κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου και θα ισχύσουν για 15 ημέρες, διευκρίνισε ο Ρεϊνάλντο Γκαρσία Σαπάτα σε δηλώσεις του που αναμεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τότε, πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Κούβα θεωρήθηκε πως έθεσε υπό έλεγχο την επιδημιολογική κατάσταση περί τα τέλη Ιουνίου, απομονώνοντας τους ασθενείς και κάνοντας διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών τους. Έκτοτε, χαλάρωσε τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που είχε λάβει.

Όμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα αυστηρά μέτρα έξι εβδομάδες αργότερα, καθώς οι μολύνσεις σημείωσαν αλματώδη αύξηση στην Αβάνα, αν και επιτρεπόταν ο εγχώριος τουρισμός, με την προϋπόθεση ότι οι παραθεριστές θα έκαναν τεστ πριν από την αναχώρηση.

Αυτή η δυνατότητα παύει πλέον να υπάρχει, μετά την εξάπλωση του κορονοϊού από την Αβάνα σε άλλες περιοχές της χώρας. Απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία από τις 19:00 ως τις 05:00. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτό το μέτρο αφότου άρχισε η υγειονομική κρίση.

Τα περισσότερα καταστήματα θα επιτρέπεται πλέον να πωλούν προϊόντα μόνο σε κατοίκους των συνοικιών όπου βρίσκονται.

Οι αρχές της νήσου της Καραϊβικής επισημαίνουν ότι πολλοί δεν επέδειξαν επαρκή πειθαρχία στην τήρηση των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού και διαμηνύουν πως θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα σε όποιον διαπιστώνεται πως παραβιάζει τους νέους περιορισμούς, οργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε πάρτι ή συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους.

Στην Αβάνα καταγράφηκαν 269 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, ο υψηλότερος εβδομαδιαίος απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τον κουβανό βιολόγο Αμιλκάρ Πέρες Ριβερόλ, οι αναλύσεις του οποίου για την επιδημιολογική κατάσταση παρακολουθούνται από πολλούς χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα