Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Σχεδόν σίγουρη η παράταση του lockdown και μετά τις 7/12

Παράταση στην παράταση και καραντίνας συνέχεια

5191760

Τα λόγια του πρωθυπουργού ότι «τα δεδομένα θα μας δείξουν το δρόμο, όχι οι ημερομηνίες» επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί για την προοπτική άρσης των περιοριστικών μέτρων στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Επεσήμανε ότι «τα δεδομένα που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες δείχνουν μια σχετική σταθεροποίηση και μείωση», τόνισε ότι οι εξαγωγές από τα νοσοκομεία είναι περισσότερες από τις εισαγωγές, κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνει ο αριθμός των διαθέσιμων απλών κλινών covid κι ενώ η πορεία είναι πτωτική «θέλουμε περισσότερο χρόνο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας, «όσο θέλουμε περισσότερο χρόνο, φαίνεται ότι απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου» ως ημερομηνία σταδιακής άρσης του lockdown και θα πάμε λίγο αργότερα. «Πόσο αργότερα και με ποιο ρυθμό θα ξεκινήσουν οι σταδιακές φάσεις θα το κρίνουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας κι εκεί θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση».

Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εισήγηση που να αφορά τα σχολεία, αλλά θα υπάρξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν δεν υπάρχει θα ζητηθεί από την κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της. Για την ώρα συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη