Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Ψυχρολουσία με νέο μαύρο ρεκόρ – Θα αγγίξουν τις 50.000 τα νέα κρούσματα

Ραγδαία αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ - Στο 24% ο δείκτης θετικότητας 

coronavirus g8cf1e1ce5 1920

Νέο «μαύρο» ρεκόρ αναμένεται να σημειωθεί σήμερα αναφορικά με το ύψος των κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έως νωρίς το πρωί είχαν καταμετρηθεί τουλάχιστον 34.000 κρούσματα κορονοϊού.

Έτσι λοιπόν, σήμερα τα νέα κρούσματα αναμένονται να προκαλέσουν για ακόμα μια φορά ψυχρολουσία καθώς αναμένεται να φτάσουν τις 50.000.

Να σημειωθεί ότι εχθές, ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το πολύ υψηλό ποσοστό του 24%.

Θετικό έως και το 25% των τεστ που γίνονται στα φαρμακεία

Θετικό βγαίνει έως και το 25% των τεστ κορονοϊού που διεξάγονται στα φαρμακεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστα Κούβαρη, που μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για πολύ υψηλό ιικό φορτίο στην κοινωνία.

“Τον τελευταίο καιρό, με αυτήν την επιδημία, αυτά που βλέπουμε είναι καραμπινάτα. Δηλαδή είναι τόσο υψηλό το ιικό φορτίο, που εμφανίζεται η θετικότητα πάρα πολύ γρήγορα, χωρίς να αφήνει αμφιβολίες. Από ενημέρωση που έχω από συναδέλφους, ειδικά σε περιοχές κλειστές, όπως η Σαλαμίνα, φτάνει ως και το 20-25%”, ανέφερε ο κ. Κούβαρης.

Ημέρα αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων

Στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναμένεται να κάνουν δηλώσεις.

Οι έως τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν όπως έκλεισαν, με τη διαφορά ότι οι μαθητές θα καλούνται να κάνουν και ένα τρίτο self test, αντί για δυο που έπρεπε να γίνονται μέχρι πριν το κλείσιμο για τις γιορτές.

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ