Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Πάνω από 100.000 θάνατοι στη Λατινική Αμερική

Δικαστής υποχρεώνει τον Μπολσονάρου να φορά μάσκα - Ανησυχία στις ΗΠΑ για την αύξηση των κρουσμάτων - Σε καραντίνα κτιριακό συγκρότημα στο Βερολίνο

APTOPIX France Virus Outbreak 1

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπέρασε πλέον τους 100.000 νεκρούς, τους μισούς και πλέον από τους οποίους θρηνεί η Βραζιλία, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλούνται τα επίσημα δεδομένα όπως ανακοινώνονται από τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής.

Πάνω από 2,1 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης έχουν καταγραφεί στην περιοχή αυτή, που αποτελεί νέο επίκεντρο της πανδημίας. Η Βραζιλία, το Μεξικό, το Περού και η Χιλή είναι μέχρι τώρα οι χώρες που έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα.

Το Μεξικό ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε 793 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και νέο θλιβερό ρεκόρ 6.288 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό στη χώρα να φθάνει τους 23.377 νεκρούς επί συνόλου 191.410 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το Μεξικό υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία μετά τη Βραζιλία, όπου δικαστής διέταξε χθες τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ο Μπολσονάρου έχει εμφανιστεί επανειλημμένα χωρίς να χρησιμοποιεί μέσα ατομικής προστασίας σε κινητοποιήσεις οπαδών του.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας κατέγραψε άλλους 1.374 θανάτους και 39.436 μολύνσεις χθες, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη μεγαλύτερη οικονομία να ξεπερνά τα 52.000 και τον αριθμό των Βραζιλιάνων που έχουν προσβληθεί να ξεπερνά το 1,1 εκατομμύριο.

Η εξάπλωση του ιού μοιάζει εξάλλου να επιταχύνεται και στην περιοχή της κεντρικής Αμερικής. Οι υγειονομικές αρχές της Γουατεμάλας ανακοίνωσαν χθες ότι κατέγραψαν νεό θλιβερό ρεκόρ 700 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 35 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών στη χώρα να φθάνει τους 582.

ΗΠΑ: Σχεδόν 800 νέοι θάνατοι

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν σχεδόν 800 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ διαγνώστηκαν πάνω από 32.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ως χθες Τρίτη στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας) είχαν υποκύψει στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός συνολικά 121.176 άνθρωποι, ενώ είχαν προσβληθεί 2.342.739, κατά τα στοιχεία αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Σε ορισμένες από τις αρχικές εστίες της πανδημίας, όπως η Νέα Υόρκη, η κατάσταση βελτιώθηκε, όμως πολλές πολιτείες του Νότου και της Δύσης καταγράφουν εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων.

Στο Τέξας, που έσπευσε να ξεκινήσει την άρση των μέτρων περιορισμού νωρίς, στις αρχές του Μαΐου, καταγράφηκαν έτσι χθες Τρίτη γύρω στα 5.000 κρούσματα μόλυνσης — νέο θλιβερό ρεκόρ — εξωθώντας τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ να συστήσει στους πολίτες να μείνουν σπίτι. Ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία διπλασιάστηκε μέσα στον τελευταίο μήνα στην πολιτεία· πλέον εκφράζονται ανησυχίες ότι οι υπηρεσίες υγείας θα βρεθούν αντιμέτωπες με κορεσμό.

Περίπου οι μισές από τις 50 αμερικανικές πολιτείες γνωρίζουν αύξηση των κρουσμάτων τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Αυτό εξηγεί το γιατί οι ημερήσιοι απολογισμοί των ανθρώπων που μολύνονται δεν πέφτουν, αντίθετα με τους αριθμούς των θανάτων.

Ο ανοσιολόγος Δρ. Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μορφή που αντιμετωπίζεται με μεγάλο σεβασμό στις ΗΠΑ, τόνισε χθες πως είναι πλέον «αληθινά» ανήσυχος για την αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης.

Γερμανία: Σε καραντίνα κτιριακό συγκρότημα στο Βερολίνο

Οι 200 και πλέον ένοικοι κτιριακού συγκροτήματος στο Φρίντριχσχαϊν του ανατολικού Βερολίνου τέθηκαν σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 44 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό σε αυτό.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό είναι και παιδιά, τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, που ήδη ενημερώθηκαν. Στους χώρους αυτούς διενεργούνται πλέον εκτεταμένα τεστ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στους ενοίκους του συγκροτήματος επιβλήθηκε καραντίνα, με τις υπηρεσίες του Δήμου να αναλαμβάνουν πλέον να φροντίζουν για τον εφοδιασμό τους με τρόφιμα και φάρμακα.

Κίνα: 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Συνολικά 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα αναφέρθηκαν στην Εθνική Επιτροπή Υγείας ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανακοίνωσε η ίδια σήμερα, διευκρινίζοντας ότι σε εννέα περιπτώσεις η μετάδοση έγινε στην κοινότητα και οι υπόλοιπες τρεις ήταν «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία του κινεζικού υπουργείου Υγείας όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι στην κινεζική επικράτεια από το εσωτερικό.

Επτά κρούσματα εγχώριας μετάδοσης εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Πεκίνο και δύο στην επαρχία Χεμπέι.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Ως χθες τα μεσάνυχτα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανερχόταν σε 83.340 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων νοσηλεύονται 368, οι 12 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 παραμένει αμετάβλητος, στους 4.634.

Στο Πεκίνο, όπου οι αρχές έχουν λάβει αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση εστίας μόλυνσης σε αχανή χονδρική αγορά τροφίμων, έχουν διαγνωστεί συνολικά 256 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, την 11η Ιουνίου.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη