Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Οι τελευταίες εξελίξεις σε Ευρώπη, Ινδία και Λατινική Αμερική

Κοντά στα 10 εκατομμύρια κρούσματα η Ινδία - 500 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία - Πάνω από 1,5 εκατ. κρούσματα στην Αργεντινή. 350.000 στην Πορτογαλία

AP 20265857543920 2

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 22.065 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τα 9,9 εκατομμύρια. Ο αριθμός αυτός κρουσμάτων είναι ο χαμηλότερος που καταγράφεται σε ημερήσια βάση από την 4η Ιουλίου, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας, η δεύτερη πολυπληθέστερη στον κόσμο, κατατάσσεται επίσης δεύτερη σε αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό στην υφήλιο, παρότι έχουν μειωθεί σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, όταν η καμπύλη της εξάπλωσης έφθανε στην κορύφωση.

Άλλοι 354 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό να φθάνει τους 143.709 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Βραζιλία: Πάνω από 25.000 νέα κρούσματα

Η Βραζιλία κατέγραψε 25.193 νέες θετικές στον νέο κορονοϊό διαγνώσεις τις τελευταίες 24 ώρες και 433 επιπλέον θανάτους από COVID-19, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι τώρα 6.927.145 θετικές διαγνώσεις αφότου ξεκίνησε η πανδημία, ενώ ο επίσημος απολογισμός των θανάτων έχει φθάσει τους 181.835, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Αργεντινή: Πάνω από 1,5 εκατ. κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.062 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τους 1.503.222.

Η Αργεντινή έγινε η ένατη χώρα που ξεπέρασε το όριο του ενάμισι εκατομμυρίων μολύνσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το προηγούμενο 24ωρο άλλοι 275 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 41.041 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 122.061.

Η χώρα κατάφερε πάντως να περιορίσει την έξαρση των κρουσμάτων, που είχαν φθάσει στην κορύφωσή τους, με 18.326 να καταγράφονται μέσα σε μια μέρα τον Οκτώβριο.

Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, η οποία πασχίζει παράλληλα να αντιμετωπίσει το χτύπημα που δέχεται η οικονομία εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας — η χώρα οδεύει να κλείσει με βαθιά ύφεση την τρίτη συνεχόμενη χρονιά — έχει υπογράψει συμφωνίες για την προμήθεια εμβολίων εναντίον του νέου κορονοϊού που παράγονται από τη βρετανική AstraZeneca και τη Ρωσία.

Περού: Ο κορονοϊός “χτυπά” τους νέους

Οι υγειονομικές αρχές του Περού διαπιστώνουν αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας από 18 ως 29 ετών, ενώ συνολικά έχουν καταγράψει 190.515 τέτοιες περιπτώσεις από τον Μάρτιο ως τον Δεκέμβριο, μετέδωσαν χθες ΜΜΕ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, επικαλούμενα έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν επιβεβαιωθεί 5.609 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε ανθρώπους αυτού του ηλικιακού φάσματος στο κράτος των Άνδεων, εντείνοντας την ανησυχία των αρχών για την εκδήλωση δεύτερου κύματος.

«Το ζήτημα με αυτούς τους νέους είναι πως είναι μεταδότες, οχήματα του ιού, και ότι ζουν με πιο ηλικιωμένους», γεγονός που προκαλεί «φόβο», υπογραμμίζεται στο κείμενο του υπουργείου Υγείας, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το υπουργείο παρότρυνε τους νέους περουβιανούς να αποφεύγουν τα πλήθη, τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους και τα εστιατόρια.

Το Περού πλησιάζει το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων του νέου κορονοϊού (είχε καταγράψει μέχρι χθες 984.973), ενώ 36.677 άνθρωποι έχουν υποκύψει στη νόσο που προκαλεί, κατά τα επίσημα δεδομένα, που έχουν αμφισβητηθεί επανειλημμένα από ειδικούς.

Γερμανία: 500 νεκροί σε ένα 24ωρο

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14.432 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.351.510, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 500 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 22.475 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Πορτογαλία: Πάνω από 350.000 τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.194 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Ιβηρικής να φθάνει τους 350.938.

Παράλληλα, ακόμη 90 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 5.649 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Σουηδία: Πάνω από 2.400 ασθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία

Η Σουηδία, η κυβέρνηση της οποίας απέφυγε αρχικά να λάβει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να ανακόψει την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, για να προστατεύσει την οικονομία, βρισκόταν χθες Δευτέρα κοντά στον υψηλότερο αριθμό ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ο οποίος έχει καταγραφεί ως σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Αντίθετα με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η σουηδική δεν συνέστησε τη χρήση χειρουργικών μασκών, δεν έκλεισε κανέναν τομέα της οικονομίας, ούτε επέβαλε lockdown, απλά προέτρεψε τους πολίτες να τηρούν οικειοθελώς τον κανόνα της επιλεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να φροντίζουν την ατομική τους υγιεινή.

Η χώρα των περίπου δέκα εκατομμυρίων κατοίκων πλέον καταγράφει πάνω από 7.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, θνητότητα πολύ υψηλότερη από τους δείκτες που καταγράφουν οι γείτονές της. Ο αριθμός των θυμάτων είναι πάντως ως εδώ χαμηλότερος από εκείνους που καταγράφουν χώρες όπως η Βρετανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, χώρες που επέβαλαν πολύ αυστηρά μέτρα. Μολαταύτα, η ανησυχία αυξάνεται, λόγω του ραγδαίου ρυθμού εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία, ειδικά στη Στοκχόλμη, όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται τελευταία στα πρόθυρα του κορεσμού.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας της Σουηδίας, 2.406 ασθενείς με την COVID-19 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, αριθμός ελαφρά χαμηλότερος από τους 2.412 που καταγραφόταν την 20ή Απριλίου, στην κορύφωση του λεγόμενου πρώτου κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα χθες, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT μετέδωσε, επικαλούμενο δικούς του υπολογισμούς, ότι το ρεκόρ των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία ξεπεράστηκε ήδη, κάνοντας λόγο για 2.389 ανθρώπους που νοσηλεύονται.

Ωστόσο, το SVT διευκρίνισε ότι οι τρεις από τις 21 περιφέρειες της Σουηδίας δεν είχαν δημοσιοποιήσει χθες νεότερα δεδομένα και κατά συνέπεια βασίστηκε στα πιο πρόσφατα διαθέσιμα.

Σοκ στην Εύβοια: 25χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας

Χαλκίδα

Σοκ στην Εύβοια: 25χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας

Tο τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στο Βασιλικό Ευβοίας, με τον 25χρονο…

Λαμία: Νέες αποκαλύψεις για το εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα-Ο χώρος «μύριζε βενζίνη»

λαμια φωτια εργοστασιο

Λαμία: Νέες αποκαλύψεις για το εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα-Ο χώρος «μύριζε βενζίνη»

Μετά το περιστατικό της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης 63 μαθητών από επτά διαφορετικά σχολεία στη Λαμία,…

Εικόνες ντροπής στο Κύπελλο Ελλάδας: Ο Καρυπίδης κυνηγούσε τη Γαλλίδα διαιτητή- Με συνοδεία της αστυνομίας η Φραπάρ στα αποδυτήρια (video)

φραπαρ

Εικόνες ντροπής στο Κύπελλο Ελλάδας: Ο Καρυπίδης κυνηγούσε τη Γαλλίδα διαιτητή- Με συνοδεία της αστυνομίας η Φραπάρ στα αποδυτήρια (video)

Η Στεφανί Φραπάρ βρέθηκε στο επίκεντρο των έντονων διαμαρτυριών από πλευράς Αρη μετά το πέρας…

Σοβαρό περιστατικό στην Πάρνηθα: Μαχαίρωσαν εθελοντές που βρίσκονταν στο βουνό για καθαρισμό

τραυματιας πανρηθα

Σοβαρό περιστατικό στην Πάρνηθα: Μαχαίρωσαν εθελοντές που βρίσκονταν στο βουνό για καθαρισμό

Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Save Your Hood» και δύο μέλη της δέχθηκαν επίθεση χωρίς λόγο,…