Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Οι τελευταίες εξελίξεις ανά τον κόσμο

Ξεπέρασαν τους 360.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ - Πάνω από 63.000 νέα κρούσματα στη Βραζιλία - Ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων στο Μεξικό

COVID

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Τετάρτη το όριο των 360.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις 18:21 (τοπική ώρα· σήμερα στις 01:21 ώρα Ελλάδας), οι νεκροί εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός είχαν φθάσει τους 360.443, ενώ τα κρούσματα του SARS-CoV-2 είχαν ξεπεράσει τα 21,2 εκατομμύρια, κατά τους αριθμούς της σχολής ιατρικής αυτής της Βαλτιμόρης.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται τελευταία αντιμέτωπες με φοβερή έξαρση της πανδημίας. Από τα τέλη του Νοεμβρίου, ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται ημερησίως αυξήθηκε δραματικά: ξεπερνά συχνά τους 2.000, ακόμη και τους 3.000 ανά 24 ώρες.

Βραζιλία: Πάνω από 63.000 νέα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 1.242 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει ως εδώ τους 198.974 νεκρούς.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 63.430 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει πλέον τους 7.873.830, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία. Η χώρα πλήττεται από το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού από τον Δεκέμβριο που έχουν φέρει ξανά τα νοσοκομεία στα όρια των δυνατοτήτων τους.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο στρατηγός Εντουάρντου Παζουέλου, δήλωσε εξάλλου χθες ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού για τον νέο κορονοϊό θα αρχίσει μέσα στον μήνα, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν υπογραφτεί συμφωνίες με τις οποίες εξασφαλίστηκαν 354 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέσα στο 2021.

Ο Παζουέλου, που επικρίνεται έντονα για την καθυστέρηση στον σχεδιασμό του εμβολιασμού, ανέφερε πως ο χθες ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου υπέγραψε διατάγματα που θα διευκολύνουν την έναρξη της ανοσοποίησης.

Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση διεξάγει συνομιλίες με την Pfizer ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που εκκρεμούν και να προχωρήσει στην αγορά δόσεων του εμβολίου που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία σε συνεργασία με το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

“Μαύρο” ρεκόρ στο Μεξικό

Το Μεξικό, χώρα όπου καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ρεκόρ θανάτων και μολύνσεων, με 1.165 ασθενείς με την COVID-19 να υποκύπτουν και 13.000 ανθρώπους να επιβεβαιώνεται ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Η έξαρση της πανδημίας αποδίδεται από αξιωματούχους κυρίως στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις συναθροίσεις πολιτών την περίοδο των εορτών του τέλους της περασμένης χρονιάς.

Ο ημερήσιος απολογισμός που ανακοινώθηκε χθες ήταν ο βαρύτερος ως εδώ, με εξαίρεση μόνο μία ημέρα τον Οκτώβριο που οι υψηλότεροι αριθμοί οφείλονταν σε μεθοδολογικές αλλαγές.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα των σχεδόν 129 εκατ. κατοίκων ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 129.987 νεκρούς επί συνόλου 1,48 εκατομμυρίων μολύνσεων, κατά το υπουργείο, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν επισημάνει ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Το Μεξικό άρχισε την 24η Δεκεμβρίου πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού, με την αξιοποίηση του προϊόντος των Pfizer/BioNTech. Τη Δευτέρα εξάλλου δόθηκε το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δόσεις του οποίου αναμένεται να παραληφθούν τον Μάρτιο.

Γερμανία: Πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 26.391 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.835.607, δείχνουν σήμερα Πέμπτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, άλλοι 1.070 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 37.607 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Το lockdown στη χώρα παρατάθηκε ως την 31η Ιανουαρίου.

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους